Beküldve: 2019. 03. 28., cs – 14:23

2019 nyarán, július 22. és augusztus 2. között közel 300 magyar cserkész vesz részt az Egyesült Államokban megrendezendő 24. Cserkész Világtalálkozón, Nyugat–Virginia állam Summit Bechtel Reserve területén. A tábor összesen 6 hektáron valósul meg, várhatóan 40 000 cserkész részvételével a világ több mint 180 országából.

A magyar küldöttség közel két éve készül arra, hogy hazánkat, a magyar kultúrát méltó módon képviselje, bemutassa annak értékeit, emellett a fiataloknak egy életre szóló élményt adjon.

A cserkészek életében a dzsembori, a Cserkészmozgalom Világszervezetének (WOSM) legnagyobb eseménye, az egyik legkülönlegesebb élmény. A magyar cserkészeknek különösen is élő és fontos hagyomány a világtalálkozó, mivel a IV. Dzsemborit hazánkban, Gödöllőn rendezték 1933-ban. A következő találkozó várhatóan az eddigi legnagyobb dzsembori lesz, amely során a cserkészek együtt mozdítják elő a kultúrák közötti egyetértést és békét, lerombolva a közömbösség és ellenségeskedés falait. Tagadhatatlan, minden Dzsembori segít a cserkészmozgalom céljának elérésében: egy jobb Világ építésében. A mostani találkozó jelmondata: Unlock a New World – Nyiss ki egy új világot!

A kontingens projektjei:

Csárda; a magyar konyha jellegzetes ételeit kóstolhatják meg az idelátogatók, ahol idén kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem és a tudatosság 

Kiállítás; ez a tér lehetőséget ad megismertetni kultúránkat, szokásainkat, természeti értékeinket, hagyományainkat, cserkészetünket - interaktív formában

Global Development Village; bemutatkoznak hazánk startup-jai, illetve nagyobb cégek termékei is, saját szolgáltatásaikon keresztül.

Az első cserkésztábor egy kis angol helyi kezdeményezésként indult 1907-ben, ám az alapító, Robert Baden-Powell ötlete mára a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmává nőtte ki magát. Több mint száz év és több százezer cserkésztábor telt el azóta, s jelenleg több mint százötven országban 50 millió cserkész dolgozik egy közös célért, a Világ jobbá tételéért. Magyarországon jelenleg 220 csapatban 12 400 fiatal tevékenykedik.

Célunk, hogy a 300 magyar fiatalból álló Magyar Dzsembori Csapattal megismertessük a cserkészet nemzeteken átívelő nagyságát, nagyszerű élményekkel gazdagodjanak, és az utazás által megszerzett képességeket a fiatalok mindennapjaikban, valamint helyi közösségeik életében kamatoztatni tudják.

További információk:

A Magyar Dzsembori Csapat honlapja és Facebook oldala.

Itt egy, a jelentkezőknek készült bemutatkozó videónk, illetve a tavalyi évről készült összefoglaló videónk. Képválogatásokat a Csapat eddigi hétvégéiről pedig itt talál.

Hungarian
Kategória