Lechner Ödön Ingatlanfejlesztési projekt

Morzsa

A Lechner Ödön Ingatlanfejlesztési projekt célja a Kecskeméten, Miskolcon és Nagykovácsiban található cserkészingatlanok fejlesztése, felújítása.

A Magyar Cserkészszövetség a magyarországi cserkészet támogatásáról szóló 1701/2018. (XII. 17.) Korm. határozat alapján támogatásban részesült a fenti projekthelyszíneken történő ingatlanfejlesztéseinek előkészítése céljából.

Miért Lechner? Olyan neves építészt kerestünk, aki összekapcsolható Kecskeméttel, Miskolccal és ha Nagykovácsival esetleg nem is, de Budapesttel mindenképp. Lechner Ödön a szecesszió építészetének világszinten elismert mestere és a magyar szecessziós építészet vezéralakja méltó példa lehet egy ilyen építészeti projekt számára, hiszen kéznyomát hordozza a kecskeméti városháza, a mai Miskolc területén az egykori Klein-kastély, valamint számtalan budapesti épület. Méltó és szimbolikus kapocs ez, s egyúttal utat mutat számunkra is.

További informácók:

A három fejlesztési terület tervezésével kapcsolatban közösségi tervezést valósítunk meg. Az erre a célre létrehozott csoportok az alábbi linkeken keresztül érhetőek el: