Vízi szakág

Kiismerted már a túrák, portyák, táborok világát, túl vagy jópár bivakoláson, újabb kalandokat keresel? Testközelből csodálnád meg a kérészek halálos nászát a Tiszán, vagy a zöldár levonulását a Gemenci erdő árterén? A nyári tábor nyüzsgése után lazán szelnéd a Balaton hűs hullámait egy vitorlás fedélzetén? Vagy épp egy óriási tutajtúrára vágysz a világ magyar cserkészeivel?


Küldetésünk:
A Vízi Szakág az MCSSZ szakmai fóruma. Tudásunkkal, tapasztalatunkkal és eszközeinkel biztosítjuk, hogy a vízi programok ne csak vonzóak és érdekesek, de minőségiek és biztonságosak is legyenek. Programjaink a néhány órás evezéstől, vitorlázástól a teljes hétvégés vízi portyázáson át a többszáz folyamkilóméteres nomád vízitúrákig sokrétűek lehetnek, időnként tutajozunk, SUP-ozunk, hajómodellezünk vagy evezőt is készítünk...

Történetünk:
A vízicserkészet egyidős a cserkészettel, az első nagyszabású magyar cserkészrendezvény a vági tutajút volt 1913-ban, a szakág pedig 1921 januárjában alakult.

Hol találkozhatsz velünk és hogyan csatlakozhatsz hozzánk?
Rendszeresen találkozhatsz velünk nyílt rendezvényeinken (farkasordító evezés, vízi cserkész hétvége, stb.), knt-k és cserkésznapok víziprogramjain, ezekre a programjainkra várunk minden úszni tudó cserkészt.

Milyen új ismeretre és különpróbára tehetsz velünk szert?
Velünk elsajátíthatod a vízenjárás számtalan formáját, és erről különpróbákon is számot adhatsz: 12 évesen evezős, 14 évesen kajakos vagy vitorlás csónak kormányos különpróbát tehetsz, ha pedig betöltöd a 16-ot, akár többszemélyes kenu, kiel vagy őrsi hajó kormányos is lehetsz! A különpróbákra vízicserkész rajainkban szervezünk felkészítést Csepelen, Esztergomban, Pátyon, Soroksáron, Szegeden, Veszprémben és a Szakág országos központjában.

Ha már tapasztalt kormányos vagy, megkaphatod a fehérrel szegett tengerészkék nyakkendőt és a szakági jelvényt – képesített vízicserkész lehetsz!
Kétévente induló vízivezető-képzésünkön pedig a vízi túravezetés, programvezetés és a vízi kiképzés mesterségét sajátíthatod el ás felkészülhetsz a Szakág szervezetében betöltendő megbízatásokra.

Elérhetőségünk:
A szakágról, programjainkról és működésünkről részletesen tájékozódhatsz a szakág honlapján, kérdéseiddel a szakvezetőt keresd.
Ha vízi cserkészrendezvényekről szeretnél hírt kapni, iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a szakági eseménynaptárt.
Megtalálsz minket a Facebook-oldalunkon is!

Szakági vezetés:

Ware Áron Vince csst. (126.)

vízi szakági vezető