Vízi szakág

Kiismerted már a túrák, portyák, táborok világát, túl vagy jópár bivakoláson, újabb kalandokat keresel? 
Testközelből csodálnád meg a kérészek halálos nászát a Tiszán, vagy a zöldár levonulását a Gemenci erdő árterén? 
A nyári tábor nyüzsgése után lazán szelnéd a Balaton hűs hullámait egy vitorlás fedélzetén? 
Vagy épp egy óriási tutajtúrára vágysz a világ magyar cserkészeivel? 
A vízicserkészet ajtót nyit előtted, melyen egy új világba léphetsz...

Küldetésünk:

A Vízi Szakág az MCSSZ szakmai fóruma. Tudásunkkal, tapasztalatunkkal és eszközeinkel biztosítjuk, hogy a vízi programok ne csak vonzóak és érdekesek, de minőségiek és biztonságosak is legyenek. Programjaink a néhány órás evezéstől, vitorlázástól a teljes hétvégés vízi portyázáson át a többszáz folyamkilóméteres nomád vízitúrákig, vitorlás táborokig sokrétűek lehetnek. Időnként tutajozunk és sárkányhajózunk, SUP-ozunk vagy hajómodellezünk, búvárkodunk, evezőt készítünk és vitorlást építünk...

Történetünk:

A vízicserkészet egyidős a cserkészettel, az első nagyszabású magyar cserkészrendezvény a vági tutajút volt 1913-ban, a szakág pedig 1921 januárjában alakult.

Hol találkozhatsz velünk és hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

Rendszeresen találkozhatsz velünk nyílt rendezvényeinken (farkasordító evezés, vízi cserkész hétvége, stb.), knt-k és cserkésznapok víziprogramjain, ezekre a programjainkra várunk minden úszni tudó cserkészt. 

Milyen új ismeretre és különpróbára tehetsz velünk szert?

Velünk elsajátíthatod a vízenjárás számtalan formáját, és erről különpróbákon is számot adhatsz: 12 évesen evezős, 14 évesen kajakos vagy vitorlás csónak kormányos különpróbát tehetsz, ha pedig betöltöd a 16-ot, akár többszemélyes kenu, kiel vagy őrsi hajó kormányos is lehetsz!

A különpróbákra vízicserkész rajainkban szervezünk felkészítést Esztergomban, Soroksáron, Csepelen, Pátyon, Szegeden, Veszprémben, keresheted vízivezetőinket Balatonakarattyán, Szombathelyen, Mohácson, Szolnokon, Pakson, Százhalombattán, vagy Pákozdon. 

Ha már tapasztalt kormányos vagy, megkaphatod a fehérrel szegett tengerészkék nyakkendőt és a szakági jelvényt - vízicserkész lehetsz síkvizi vagy vitorlás szakosztályainkban.

Kétévente induló vízivezető-képzésünkön pedig a vízi túravezetés, programvezetés és a vízi kiképzés mesterségét sajátíthatod el.

Elérhetőségünk:

A szakágról, programjainkról és működésünkről részletesen tájékozódhatsz a szakág honlapján, kérdéseiddel a szakvezetőt keresd.

Ha vízi cserkészrendezvényekről szeretnél hírt kapni, iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a szakági eseménynaptárt.

Megtalálsz minket a Facebook oldalunkon is!