Morzsa

EFOP

Eszterházy Piknik 2.0

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vezetőképző táborainak vezetői a kialakult koronavírus-járvány miatti helyzetre való tekintettel a 2020-as évben nem valósítottak meg tábort. Ahhoz, hogy a továbbiakban történjen valami munka a vezetőképzések terén, az egyes képzések vezetői egy egyeztető 5 napos elvonuláson vettek részt.

A Cserkész Road Show nem áll meg

Augusztusban 12 helyszínen jártak a Találkozz Cserkészekkel! program képviselői, akik egy egész napos gyermekeknek szóló programot vittek el az ország különféle pontjaira. Kitelepültek falunapokra, strandokra, állatkertekbe, hogy megmutassák és elmeséljék az arra járó gyerekeknek és szüleiknek, mit jelent cserkésznek lenni.

Forrásteremtés - ÚJRA

Ősszel - amennyiben a járványhelyzet engedi – az MCSSZ újra szervez személyes jelenlétet igénylő TTK-kat, ahová 16 éven felüli résztvevőket várnak, akik szívesen vállalnának feladatot csapatukban az adománygyűjtés, a forrásteremtés és a kommunikáció területén - ez utóbbi témák lesznek októberben és novemberben a fókuszban. A meghívott előadók tapasztalt "fundraiserek", a hétvége során tőlük lehet tanulni kiscsoportos formában.

Élményeket adunk

Az Imre herceg terv egyik fontos célkitűzése, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megismerhessék a cserkészetet. Ennek jegyében a nyár folyamán két olyan tanodába látogattak el cserkészeink, ahol hátrányos helyzetű, nagyrészt roma gyerekekkel foglalkoznak az iskolai délutánokon, illetve a tanítási szünetekben a Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány munkatársai. Bár elsősorban az odajáró általános iskolás gyerekek számára biztosítottak programokat, a közös főzés és vacsora által a szüleiket és nagyobb testvéreiket is meg tudták szólítani.

Baglas-pusztán jártunk

Mozgásos, ismerkedős játékokat tartottak cserkészek, csapatmentorok és szakmai munkatársak 15 kilométerre Kaposvártól, a Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány munkatársainak gondoskodásában részesülő hátrányos helyzetű gyerekeknek és szüleiknek Csapatokat alkotva kézműveskedtek a gyerekekkel, közben a helyi munkatársak és szülők főzték a vacsorát.

Élménynapok cserkészektől

Július elején cserkészek által szervezett Élménynapon vehettek részt hátrányos helyzetű gyerekek és szüleik Esztergomban, a Határtalan Szív Alapítvány által működtetett a Mi házunk közösségi házban.

Találkozz cserkészekkel! – folytatódik a road show

A Találkozz Cserkészekkel! program során korábban a Siklósi Várhoz, a Pécsi és a Debreceni Állatkertbe, a Balatonnál a balatonboglári és a zánkai strandra, legutóbb pedig a Bakony Run akadályfutó versenyre látogattak el a cserkészek és tartottak egy egész napos gyermekeknek szóló programot.

Újra Élménynap!

2019 őszén Szegeden, a Fatima házban tartottak élménynapot a cserkészek, ezúttal pedig Esztergomba látogatnak 2020. július 9-én. A Határtalan Szív Alapítvány által működtetett A Mi Házunk Marista Közösségi Ház és Tanoda fogadja a programot. Lesznek ismerkedős és közösségépítő cserkészjátékok, kézműveskedés, közös főzés, majd vacsora.

Találkozz cserkészekkel!

2020. nyarán országszerte találkozhatsz cserkészekkel. Most nem csak táborainkban, hanem különböző rendezvényeken is szeretnénk népszerűsíteni a mozgalmat. Ingyenes programjainkra mindenkit hívunk és várunk. Készülünk kézműveskedéssel, akadályversenyekkel, történelmi labirintussal, kitűző készítéssel, csapatjátékokkal, közös főzéssel, karkötő készítéssel valamint további színes, közösségi és önfejlesztő játékokkal. Hívd el ismerőseidet, barátaidat, hogy ők is megtapasztalhassák a cserkészkedés örömeit! Az első „Találkozz Cserkészekkel!” program során a Hollókői várban tartottak a cserkészek

IMRE HERCEG TERV – KÖZELEBB EGYMÁSHOZ A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEKÉRT

Az alapító Lord Baden-Powell of Gilwell az 1937-es cserkész világdzsemborin elmondott szavai szerint „a cserkészegyenruha elrejt minden, országon belüli társadalmi különbséget, és az egyenlőséget szolgálja; de még ennél is fontosabb, hogy elrejti a nemzeti, faji és vallási különbségeket is, és mindenkivel érezteti, hogy együtt egy nagy testvériség tagjai”. Ennek a szemléletnek a figyelembevétele mellett „a cserkészet az egyik legjobb kompetenciafejlesztő program - hangsúlyozza Pótor József a Magyar Cserkészszövetség országos ügyvezető elnöke -; a közösségünkben eltöltött idő alatt a gyermekek