Morzsa

cserkész, kaland

Újra VTK!

Újra VTK! Két év szünet után ismét megrendezzük az Országos Korosztályos Vezetői Továbbképzést! A járvány alatti időszakban erőt gyűjtöttünk ahhoz, hogy most újult energiával és friss ötletekkel térjünk vissza! A korábban kiküldött kérdőívünkre közel száz kitöltés érkezett, így maximálisan vezetőink igényeire szabva tudjuk alakítani a programot. Az eseményre várunk minden olyan őrsvezetőt és rajparancsnokot, aki szeretne a cserkész, kósza, vándor, és felnőttcserkész módszertanban új ötleteket kapni, inspirálódni. A tudásgyarapítás mellett lehetőségetek lesz személyes kapcsolatok építésére

A cserkészek ezer hátrányos helyzetű gyermekkel közösen készülnek a Karácsonyra

A Magyar Cserkészszövetség számára fontos, hogy minden fiatal felé nyisson, különösen a hátrányos helyzetben élők felé. Ezért idén Adventben az MCSSZ munkatársai különleges meglepetéssel készültek a gyermekotthonban lakó gyerekeknek; több mint 50 intézménybe, több mint 1000 gyermek számára állítottak össze csomagokat.

ÖsszeSzövő - új oldal, újra játék

Őrsvezetők, figyelem! Elkészült a vetélkedőnk honlap ja, mától minden naprakész a közös játékhoz. Emellett megújult az Össze-SZÖVŐ logója, ezentúl kék a Mi színünk! Múlt hétfőn elindult a regisztráció és az első forduló is, mely január 5-ig tart. Böngésszétek a honlapot, és regisztráljatok az első fordulóra! Minden magyar cserkészszövetség tagját szeretettel várjuk a vetélkedőn, legyen az óceánon, tengeren-, és bármilyen határon innen és túl. A vetélkedőt a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

Vadonlakó szakági tábor

Az idei évben a Magyar Cserkészszövetség Vadonlakó Szakága a VI. táborát tarthatta meg, melyre a Sztrilich Pál cserkészparkban került sor. A tábornak célja volt a Vadonlakó Jelöltek felkészítésének befejezése, majd próbáztatása, a már képesített Vadonlakó Cserkészek számára továbbfejlődési lehetőség biztosítása, valamint a Szakág közösségének építése.

Jön az első, cserkész online futó és biciklis verseny

A Scout Run és a Scout Bike elnevezésű programjainkat október utolsó hetében rendezzük majd. Több táv közül lehet majd választani, amelyeket futva, vagy tekerve kell teljesíteni. A helyszínt te választod ki, indulhatsz egyedül, de akár őrsileg is, a lényeg: mérd a telefonoddal a távot, amit teljesítettél, küldj róla egy képernyőképet, és cserébe egy éremmel gazdagodsz majd. Részletek hamarosan...

II. Scout Trail Run - 2020

Még tart a nevezés! A tavalyi nagysikerű kezdés után október 17-én újra akadályfutó versenyre hívunk benneteket. Májustól a cserkészeknek nyílt lehetősége regisztrálni, utána a jelentkezés minden érdeklődő számára biztosított. Hívjátok meg mozgásra, természetbe vágyó barátaitokat, ismerőseiteket, legyünk minél többen ott ősszel, Királyszálláson. Itt találjátok a versenykiírást . Regisztrálni itt tudtok. A versenyt a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.