Morzsa

koronavírus

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XII.

Elmúlt a nyár, de sajnos a vírus továbbra is a környékünkön ólálkodik. Az elkövetkező cserkészévben is kiemelt figyelemmel és óvatossággal kell eljárnunk magunk és a ránk bízottak egészsége érdekében. Ehhez szeretnénk számotokra pár segítő gondolatot adni. Mindenekelőtt azonban engedjétek meg, hogy megköszönjük azt a rengeteg munkát, amit a csapattáborokba fektettetek! Köszönjük, hogy a legtöbben igen körültekintően és a szabályokat, iránymutatásokat betartva jártatok el! Ahol esetleg probléma akadt, ott is igen talpraesetten és példamutatóan cselekedtetek. Köszönjük ezt nem csak Szövetségünk

XI. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Ahogy múlt heti levelünkben olvashattátok, a legtöbb cserkészprogram szervezése elől elhárultak a járványügyi helyzet során előállt akadályok. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy a jövőben csak akkor jelentkezünk koronavírus-ügyben, ha rendkívüli, a cserkészmunkát közvetlenül érintő hír érkezik hozzánk. Köszönjük, hogy ebben a komoly kihívást jelentő időszakban is figyelemmel kísértétek leveleinket és reméljük, hogy munkátokat hasznos iránymutatásokkal tudtuk segíteni!

X. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

A frissen megjelent 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok megtarthatóak. Ennek értelmében a táborozásra vonatkozó rész módosításával ismét közreadjuk 2020. május 20-án küldött tájékoztatónkat.

IX. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Az időszak, melyben most élünk sok szempontból megpróbáltatásokkal teli. Nem csak őrsgyűléseket tartani nehéz, vagy csapattábort szervezni, esetleg motiválni vezetőinket/vezetettjeinket, hanem az egészségügyi kockázatokon túl gazdaságilag is nagy hatással van ránk a kialakult járványhelyzet. Sokan veszítik el munkájukat vagy jövedelmük egy részét és kerül ezáltal nehéz helyzetbe családjuk. Lehet, hogy a Te csapatodban, őrsödben is van ilyen tekintetben érintett cserkész. Célunk, hogy cserkészközösségként ne csak a cserkészmunkánk elvégzésében segítsük egymást, de lehetőségeinkhez mérten segítő

VIII. - Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Ahogy vélhetőleg mindannyian értesültetek róla, május 4-től hatályba lépett a Budapest és Pest megyén kívül eső településeken a kijárási korlátozások enyhítése. Ezek a könnyítések jó hírként szolgálnak és reményt adnak, azonban továbbra is óvatosnak kell lennünk!

VII. - Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

A cserkészmunka legfontosabb közege az őrs - márpedig őrsgyűlést tartani úgy, hogy vezetettjeinkkel csak az online térben találkozhatunk igen nagy kihívás. Habár az interneten számos lehetőséget találhatunk, hogy miként tudunk kapcsolatban maradni, a feladat mégsem olyan egyértelmű.

VI. - Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Túl vagyunk az első otthonmaradós hónapon. Köszönjük a múlt heti, táborozás témájában írt levelünkre született reakciókat - örömmel hallottuk a kerületekben szerveződő parancsnoki fórumok és VK-s egyeztetések hírét, valamint köszönjük a kerületek és a csapatok nyitottságát és együttműködését. A karantén-időszak kezdete óta jelentősen nőtt a képernyő előtt töltött idő mennyisége és az internetet is bőszen böngésszük. De nem csak mi teszünk így, hanem vezetettjeink is - egyre nagyobb hangsúlyt kell tehát fordítanunk arra, hogy hogyan használjuk ki a világháló adta lehetőségeket. A munka és az

Adománygyűjtés COVID-19

A járvány helyzet miatt az MCSSZ szeretne segíteni a rászoruló cserkésztestvéreknek. Várjuk adományozók jelentkezését! Az elmúlt időszakban a járvány és készülő gazdasági válság rengeteg pozitívumot és segítő szándékot (is) kiváltott az emberekből, sokféle kezdeményezés indult internet-szerte.

OE: 2020-as táborozás a koronavírus idején

A fennálló járvány-sújtotta helyzetben a nyár közeledtével egyre égetőbb kérdéssé válik számunkra, cserkészvezetők számára az, hogy mi lesz a táborainkkal? Nevelési munkánk központi eleme a nyári tábor, így kiemelt figyelemmel kell lennünk az ebben a témában hozott döntéseinkre, valamint a döntéshozatal során egymásra, cserkésztestvéreinkre.

IV. - Az OE tájékoztatása a koronavírus témájában

Már harmadik hete maradunk otthon. Biztosan ti is érzitek, hogy ez nem is olyan egyszerű, hiszen egyre inkább kitavaszodik és egyre nehezebb nem kimozdulni. Az őrsi túrák és tavaszi portya helyett legjobb esetben is csak a kertünkből vagy az ablakunkból tudjuk élvezni a tavaszt. Komoly kihívás ez minden cserkészvezetőnek: hogyan tudjuk ilyenkor jól segíteni a ránk bízottak növekedését?