Morzsa

koronavírus

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XXIII.

Kedves Cserkésztestvérek! A nyári táborokra készülődve két fontos témában szeretnénk hozzátok fordulni. Ezek közül egyik a felnőtt személyek (18+ év) cserkésztábori részvételének kérdése, másik pedig az EÜ szakág tanácsai a táborszervezés kapcsán. Ahogy múlt heti levelünkben is olvashattátok, minden 18+-os személynek, aki cserkésztábor területére érkezik, érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie. Ezt a táborparancsnok felelőssége ellenőrizni. Javasoljuk, hogy ezt tételesen, a táborba szálláskor vagy az adott személy táborba érkezésekor tegye meg – pusztán az a tény, hogy az adott

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XXII.

Kedves Cserkésztestvérek! Ahogy a múlt heti levelünkben már jeleztük, mindannyiótokat bátorítunk arra, hogy a járványügyi előírások és Szövetségünk saját szabályzatainak betartásával munkálkodjatok a nyári táborok előkészítésén. A táborozási szezon közeledtével vélhetőleg további részletszabályok fognak napvilágot látni. Ezek közül most az Országos Tisztifőorvos azon állásfoglalását emelnénk ki (a teljes dokumentum itt elérhető ), melyben jelzi, hogy 18 évesnél idősebb személyek csak érvényes védettségi igazolvány birtokában léphetnek a táborok területére. Értelemszerűen ez a szabályozás

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XVIII.

Kedves Cserkésztestvérek! Az elmúlt hét során tovább súlyosbodott a járványhelyzet. Ismételten kikérve több jogász véleményét, valamint konzultálva az Operatív Törzssel azt kérjük tőletek, hogy további tájékoztatásig semmilyen személyes találkozással járó cserkészprogramot ne szervezzetek! Ennek értelmében az őrsi túrák megszervezésére sem nyílik lehetőség.

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XVII. 

Kedves Cserkésztestvérek! Az elmúlt időszakban ismét rosszabbra fordult a járványügyi helyzet, s újabb korlátozó intézkedésekkel is együtt kell élnünk. A legújabb szabályozások megjelenése óta sokan fordultatok hozzánk tisztázó kérdésekkel – köszönjük, hogy így tettetek, köszönjük a bizalmatokat és eddigi türelmeteket is!

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XV.

Kedves Cserkésztestvérek! Tájékoztatunk benneteket, hogy az Operatív Törzzsel folytatott egyeztetések keretében olyan állásfoglalást kaptunk, mely – az alábbi feltételek tiszteletben tartásával – lehetővé teszi őrsi túrák szervezését.

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XIV.

Kedves Cserkésztestvérek! Az elmúlt napok szomorú hírekkel szolgáltak mindannyiunk számára. Újra a fizikai bezárkózás és elszigetelődés idejét éljük. Ismét változtatni kell működésünkön, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez, ismét meg kell keresnünk, hogy ebben a rendkívüli helyzetben hogyan tudjuk jól kísérni és nevelni a ránkbízottakat. De ne hagyjuk, hogy a körülmények elsodorjanak bennünket! Inkább – BiPi szavaival élve – nézzünk előre, s hajtsuk magunk a csónakunkat! Vegyük számba a lehetőségeket, éljünk velük jól és tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik!

Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XII.

Elmúlt a nyár, de sajnos a vírus továbbra is a környékünkön ólálkodik. Az elkövetkező cserkészévben is kiemelt figyelemmel és óvatossággal kell eljárnunk magunk és a ránk bízottak egészsége érdekében. Ehhez szeretnénk számotokra pár segítő gondolatot adni. Mindenekelőtt azonban engedjétek meg, hogy megköszönjük azt a rengeteg munkát, amit a csapattáborokba fektettetek! Köszönjük, hogy a legtöbben igen körültekintően és a szabályokat, iránymutatásokat betartva jártatok el! Ahol esetleg probléma akadt, ott is igen talpraesetten és példamutatóan cselekedtetek. Köszönjük ezt nem csak Szövetségünk

XI. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Ahogy múlt heti levelünkben olvashattátok, a legtöbb cserkészprogram szervezése elől elhárultak a járványügyi helyzet során előállt akadályok. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy a jövőben csak akkor jelentkezünk koronavírus-ügyben, ha rendkívüli, a cserkészmunkát közvetlenül érintő hír érkezik hozzánk. Köszönjük, hogy ebben a komoly kihívást jelentő időszakban is figyelemmel kísértétek leveleinket és reméljük, hogy munkátokat hasznos iránymutatásokkal tudtuk segíteni!

X. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

A frissen megjelent 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok megtarthatóak. Ennek értelmében a táborozásra vonatkozó rész módosításával ismét közreadjuk 2020. május 20-án küldött tájékoztatónkat.

IX. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Az időszak, melyben most élünk sok szempontból megpróbáltatásokkal teli. Nem csak őrsgyűléseket tartani nehéz, vagy csapattábort szervezni, esetleg motiválni vezetőinket/vezetettjeinket, hanem az egészségügyi kockázatokon túl gazdaságilag is nagy hatással van ránk a kialakult járványhelyzet. Sokan veszítik el munkájukat vagy jövedelmük egy részét és kerül ezáltal nehéz helyzetbe családjuk. Lehet, hogy a Te csapatodban, őrsödben is van ilyen tekintetben érintett cserkész. Célunk, hogy cserkészközösségként ne csak a cserkészmunkánk elvégzésében segítsük egymást, de lehetőségeinkhez mérten segítő