Morzsa

cserkésztörténelem

Magyar Cserkészélet (1910 - 1948) online kötetbemutató - video

Megtartottuk a legújabb cserkésztörténeti kiadványunk online bemutatóját. A kötet Tabajdi Gábor és Szigeti László történészek szerkesztésében jött létre, mely a hazai cserkészetet a kialakulásától a II. világháborút követő betiltásáig huszonnégy tanulmányban elemzi az alapokat meghatározó korszakában.

Új tanulmánykötet a magyar cserkészet történetéről

Megjelent a Magyar Cserkészélet (1910 – 1948) című kötet Tabajdi Gábor csst. (293.) és Szigeti László történészek szerkesztésében. A hazai cserkészetet a kialakulásától a II. világháborút követő betiltásáig huszonnégy tanulmányban elemzi az alapokat meghatározó korszakában.

Sajtóközlemény - 30 éves az Egyes számú magyar civil szervezet

Tudtad, hogy a Magyar Cserkészszövetség lett az első bejegyzett civil szervezet 1989-ben? Tudtad, hogy 1988. október 12-én gyűlést szerveztek, ahol a jelenlevők többsége az újraalapítás ellen foglalt állást? Tudtad, hogy maroknyian mégis elhatározták, hogy a valláserkölcsi alapokon nyugvó Magyar Cserkészszövetséget újraalapítják? 2018. Október 12-én délután tartja zártkörű rendezvényét a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ), ahol idősebb cserkészek, történészek részvételével egy kerekasztal-beszélgetéssel és filmvetítéssel idézik fel a civil szerveződések korai időszakát a rendszerváltozás idején