XI. - Az Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában

Ahogy múlt heti levelünkben olvashattátok, a legtöbb cserkészprogram szervezése elől elhárultak a járványügyi helyzet során előállt akadályok. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy a jövőben csak akkor jelentkezünk koronavírus-ügyben, ha rendkívüli, a cserkészmunkát közvetlenül érintő hír érkezik hozzánk. Köszönjük, hogy ebben a komoly kihívást jelentő időszakban is figyelemmel kísértétek leveleinket és reméljük, hogy munkátokat hasznos iránymutatásokkal tudtuk segíteni!

A közelgő nyári cserkésztáborok kérdésében kérünk Benneteket, hogy figyeljétek a Táborozási Kabinet híreit az ECSET-hírlevélben és a levelezőlistákon. Továbbra is kövessétek az állami szervek és hivatalok által adott szabályokat és iránymutatásokat (pl.: a táborozás során betartandó egészségügyi szabályokról), valamint osszátok meg vezetőtársaitokkal javaslataitokat és jó gyakorlataitokat, hogy a lehető legjobb tábora lehessen mindenkinek! 

Figyelmetekbe ajánljuk továbbá a Zöld Munkacsoport híreit: az MCSSZ teremtésvédelmi tematikus évéhez kapcsolódóan a következő hetekben a táborozáshoz kapcsolódó ötleteket és módszereket fognak közzétenni.  

Végül, de nem utolsó sorban, mindenkit hívunk és bátorítunk, hogy 2020. június 4-én - a trianoni békeszerződés 100 éves évfordulóján -  kapcsolódjon be a kárpátaljai cserkésztestvéreink által indított kezdeményezésbe, az Összetartozásunk Tüzébe! Az elmúlt hetek kényszerű elválasztottsága után gyűljetek össze ismét vezetőtársaitokkal, őrstársaitokkal, cserkészeitekkel és imádkozzunk nemzetünkért, benne azokért, akiket a történelem választott el Magyarországtól! 

Jó munkát!

Az országos elnökség nevében:

Hegyi Armand csst. (105.)

országos vezetőtiszt

Kapcsolódó cikkeink