Össze-SzöVŐ – Sikeresen lezárult a 2020/2021-es cserkészév őrsi vetélkedője

Sajnos az idei évben is online kellett megtartanunk a vetélkedőt a kitartó járványhelyzet miatt. Bár kicsit kevesebben mint tavaly, de idén is szép számmal jelentkeztek őrsök a megmérettetésre. Összesen 55 őrs nevezett: 12 kiscserkész, 30 cserkész, és 12 kósza, felfedező korosztályú. A Kárpát-medencei szövetségeken kívül az idei évben kiemelkedően sok őrs jelentkezett a Külföldi Magyar Cserkészszövetségből, többek között, Angliából, Németországból és Amerikából is.

A járvány rányomta ugyan a bélyegét a Szövőre, viszont idén megújult feladatokkal, és már keretmesébe foglalva jelentek meg a fordulók feladatai, hogy minél izgalmasabb és élvezetesebb lehessen a kihívások megoldása, akár otthon is.

Miközben mindannyian Prístás Ernő bácsit kerestük az Össze-Szövő nyomozóirodán keresztül, készíteni kellett újrahasznosított hulladékból madáretetőt, hogy a madarak hozhassák nekünk a hírt az eltűnt személyről. Később újságkívágásos, más nyelveken írt szöveget, vagy akár titkosírással írt üzenetet kellett megfejteniük a kis nyomozóknak, hogy megtaláljuk Ernő bát, és még híradót is kellett készíteni.

Egy biztos, aki bekapcsolódik az Össze-Szövőbe, nem fog unatkozni az őrsiken!

Azoknak az őrsöknek, akik sikerrel vették az akadályokat, már úton vannak a meglepetés dobozok és emléktárgyak, hogy kézzel fogható bizonyítéka is lehessen a vetélkedőn végzett kiemelkedő munkájuknak.

Mindenkinek gratulálunk, aki részt vett az idei Szövőn, hisz csodálatos alkotások készültek, és remek megoldások születtek.

Buzdítunk Benneteket, hogy a következő vetélkedőre is jelentkezzetek!

Jó munkát!

A szervezők

 

A programot a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

Kapcsolódó cikkeink