Újabb tematikus továbbképzés az adománygyűjtés témájában

A január végi online képzés napján előadásra és kiscsoportos feladatmegoldásokra is sor került. A délelőtti programblokkban átismételtük a forrásteremtés alapfogalmait: milyen tevékenységeket nevezünk forrásteremtésnek, milyen típusú források vannak, milyen eszközök segíthetik a munkát, milyen feladatokat kell ellátni a folyamat alatt. Egyáltalán: mi a folyamat, milyen kérdéseket érdemes megválaszolni, ha sikeres kampányt szeretnénk lebonyolítani?

Ezt követően kiscsoportban átbeszélték a résztvevők, hogy mik azok az üzenetek, amiket eljuttathatnak saját szervezetükről a kívülállók felé, mik azok a sztereotípiák, amik nehezítik a munkát és milyen csatornákon keresztül vannak kapcsolatban a külvilággal. 

Átnézték, mi szükséges a sikeres online kommunikációhoz és megismerhettek olyan működő gyakorlatokat, példákat, amiket saját szervezetükre adaptálva maguk is kipróbálhatnak.

A délután folyamán rátértünk az szja 1%-kal kapcsolatos tudnivalókra. Az alapismereteken túl kaptak segítséget analitika összeállítására, ennek jelentőségével is megismerkedtek, valamint tippeket a sikeres 1% kampány megvalósítására.

Vasárnapi nap folyamán egyéni konzultációra volt lehetőségük, amit néhány csapat igénybe is vett, saját konkrét projektjeik megvalósításához kaptak szakmai segítséget.

A programot a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

Kapcsolódó cikkeink