Módszertani segítség, avagy ötletekből sosem elég – Megújult a peldaul.hu

A peldaul.hu a magyar cserkészek módszertani tudástára. Itt a cserkész munkához kapcsolódó különféle tartalmak találhatóak. A módszertani játékoktól, a tábori programokon, a tábortűzi játékokon, cserkész- és népdalokon keresztül, egészen a próbarendszerhez kapcsolódó dokumentumokig, valamint cserkész kötődésű irodalmi művekig. Mostantól új köntösben várja a felhasználókat.

A portál egyben szolgál közösségi tudásmegosztási felületként is, ahova a cserkészek feltölthetik a birtokukban lévő hasznos anyagokat.

Mindenki a saját igényeinek megfelelően kereshet olyan szűrők használatával, mint az életkor, korosztály, létszám, helyszín, a módszer célja, témakörök stb.

Az oldal nem csak a cserkészek, hanem mindenki számára elérhető. A cserkészek viszont az ECSET felhasználói adataikkal be is tudnak jelentkezni az oldalra, ezáltal lehetőségük nyílik a feltöltésre és saját gyűjtemények létrehozására.

Célunk, hogy a jövőben minden módszertani ötlet és eszköz ezen az oldalon megtalálható legyen, ezáltal egy helyre gyűjtsük azt a rengeteg tudást, ami fellelhető a mozgalom tagjainál. A megújult, felhasználóbarát felület hathatós segítséget nyújt ebben a törekvésben.

A programot az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz projekt támogatja.

Kapcsolódó cikkeink