Forrásteremtés - profiktól

2020. október 2-3-án Mórahalmon járt a Forrásteremtéssel foglalkozó csapat, ahol két napos foglalkozást tartottak „Adománygyűjtés alapfokon TTK” címmel. A résztvevők többsége a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségből és az V. kerületből érkezett.

Pénteken sorba vették a képviselt csapatok stratégiai, forrásteremtési és pénzügyi helyzetét, a problémákat, amikkel szembesülnek, és a megoldásokat, amiket alkalmaznak. Megvizsgálták, hogy az előadók által ajánlott lehetőségek közül melyeket tudják alkalmazni. Az este folyamán szó volt a kommunikáció szerepéről, a különböző csatornák használatáról, és gyakorlati feladaton keresztül gondolkodtak azon, vajon melyik célcsoportnak milyen üzenetet, melyik felületen a legcélravezetőbb eljuttatni.

Szombaton két külső előadó érkezett Mórahalomra, Jacsó Annamária és Nagy Luca, a Jezsuita rendtartomány központi kommunikációs irodájának, valamint a Jézus Társasága Alapítvány forrás- és hálózatfejlesztő munkatársai. A segítségükkel általános ismereteket szerezhettek a forrásteremtés különböző alappilléreiről, bővebben pedig az alternatív forrásteremtés, magán- és céges adománygyűjtés fortélyaiban merülhettek el a cserkészek. Gyakorlati feladatokon keresztül igyekezték megfogalmazni azokat az értékeket, amiket a forrásteremtő munka során üzenetként használhatnak cserkész és nem cserkész körökben egyaránt. Célcsoportokat és csatornákat különítettek el, megvalósult példák mentén új ötleteket gyűjtöttek, majd saját projektötleteik megvalósíthatóságán dolgoztak. 

A cél mindenképpen az volt, hogy a képzés végén új ötletekkel és inspirációval gazdagodjanak a résztvevők, amiket saját csapatuk, kerületük (vagy akár országos szintű projektjeik) forrásteremtésében használni tudnak.

Még az idei évben megrendezik ennek a képzésnek a második részét, ahol még mélyebbre áshatnak az adománygyűjtés széles tárházában. Időpont és helyszín hamarosan!

A TTK-t a Lépj át a határaidon! projekt támogatta.

 

Kapcsolódó cikkeink