72 óra önkéntes munka

Idén október 8-11. között újra lehetett a 72 óra csapatához csatlakozni, hogy a saját lakóhelyünkön, közösségünkben szervezzünk közhasznú önkéntes tevékenységet. Az MCSSZ csapatmentorai hat helyen tartottak közösségépítő programot az országban, elősegítve ezáltal, hogy ne csupán együtt munkálkodjanak a "72órázós" fiatalok, hanem jobban megismerjék egymást, kapcsolatok alakuljanak, erősödjenek.

A program során lehetett választani fa- és virágültetést, szemétszedést, közparkok szépítését, valamint szociális és fejlesztő tevékenységeket is ajánlottak a szervezők, például segítségnyújtást szociális intézményekben (idősek otthona, kórházlátogatás, kirándulás fogyatékkal élőkkel), ételosztást, felújítási munkákat közterületen vagy közhasznú intézményekben, pl. takarítást, festést, kertrendezést.

A „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos ifjúsági akciót immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg a három történelmi egyház, amelyhez idén is csatlakozott szervezőként az MCSSZ. 

A „Segítsünk együtt!” szlogennel meghirdetett, október 8-tól 11-ig tartó program célja volt, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében. 

Az akciót az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.

 

Kapcsolódó cikkeink