Itt a III. Gubacs fesztivál!  – a Magyar Cserkészszövetség családos hétvégi programja

Szeptember 25-27. között családos fesztivált szerveznek a cserkészek a szentendrei Pap-szigeten. Lesz esti tábortűz, koncertek, tánc, bábszínház, kenuzás a Dunán, csapatjátékok és kreatív újrahasznosítás, kézműves foglalkozások, gyerektáncház, öko-mesekuckó – ezeken kívül még sok minőségi programmal várják az érdeklődőket. Fellép a Blue sPot, a Parázs zenekar, a Jerry Lee Lewis Band és a Festeres zenekar.

Szeptember utolsó hétvégéjén Szentendrére, a Pap-szigetre hívják a látogatókat a cserkészek, akik egyebek mellett interaktív foglalkozásokon, játékokon, kézműves foglalkozásokon, workshopokon és környezetvédelmi előadásokon keresztül szeretnék bemutatni a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának hazai képviselőit.

A Gubacs Fesztivál elsősorban az aktív cserkészkorosztályból már kinőtt felnőtt cserkészekhez szól, hogy kötetlen formában találkozhassanak régi barátaikkal és igény szerint újra megtalálják helyüket a mozgalomban. Másrészt a program nyit a külvilág felé, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják a mozgalom által képviselt értékeket, megismerkedhessenek velük.

A fesztiválon való részvétel ingyenes.

A Gubacs honlapján elérhető a részletes program, további információk a fesztivál facebook  oldalán találhatók.

A rendezvényt a járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg. Felhívják a figyelmet arra, hogy beltéri helyszíneken mindenki viseljen maszkot, mossanak gyakran kezet, és használják a kihelyezett fertőtlenítőszereket.

A Fesztivál a Lépj át a határaidon! projekt keretében valósul meg.

Kapcsolódó cikkeink