Megújította együttműködési keretmegállapodását az  MCSSZ a Honvédelmi Minisztériummal

Megújította a - 2013-ban kötött - együttműködési keretmegállapodását a Magyar Cserkészszövetség a Honvédelmi Minisztériummal, melynek célja az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony ismertségének és népszerűségének növelése, valamint a hazafias és honvédelmi nevelés támogatása.

A sajtótájékoztatón Szabó István honvédelmi államtitkár hangsúlyozta: a kadétprogram mindenkinek olyan tudást, tapasztalatot, jártasságot, képességet biztosít, ami által egy sokkal elkötelezettebb állampolgárrá válhat.

A cserkészet Magyarország és a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma és ifjúsági szervezete, amely vallásos, hazafias, másokért is felelősséget vállaló állampolgárokat nevel - kezdte beszédét az MCSSZ országos elnöke. Bedekovics Péter elmondta: az alapító Lord Robert Baden-Powell of Gilwell katonatiszt volt, így van egy természetes kapcsolat az egyenruhásokkal - katonák, rendőrök, katasztrófavédők, tűzoltók -, valamint vannak cserkészek szép számmal, akik később ilyen pályára lépnek. Emlékeztetett rá, hogy az MCSSZ és a HM partnerségi megállapodását 2013-ban rögzítették, ennek köszönhetően például honvédségi területet, logisztikai támogatást biztosított a minisztérium a négyezer cserkészt befogadni tudó Nemzeti Nagytábornak. Hangsúlyozta: a mostani megállapodás jó alap arra, hogy a cserkészek a minisztériummal közösen dolgozzanak egy jobb világért.

Kapcsolódó cikkeink