Baglas-pusztán jártunk

Mozgásos, ismerkedős játékokat tartottak cserkészek, csapatmentorok és szakmai munkatársak 15 kilométerre Kaposvártól, a Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány munkatársainak gondoskodásában részesülő hátrányos helyzetű gyerekeknek és szüleiknek Csapatokat alkotva kézműveskedtek a gyerekekkel, közben a helyi munkatársak és szülők főzték a vacsorát.

Az alapítvány célja a cigány kisebbség, ezen belül az iskoláskorú korosztályok helyzetének javítása. A különböző hátrányok egyik sűrűsödési pontja kétségtelenül a közoktatási rendszer. A problémák megoldása érdekében a kaposfői Római Katolikus Plébánián 15 éve folyik az ott élő cigány kisebbség körében közösségformáló és fejlesztő tevékenység. E tevékenység hatékonyabbá tételének érdekében és a kaposfői mikrotérség cigány népességének segítésére, közösségfejlesztésre és a gyerekek tanulásának támogatására, szociális- és jogi ellátására jött létre az alapítvány. Itt mutatkoztak be a cserkészek. 

A cserkészet történetének és feladatának ismertetés után a gyerekekkel közösen kitűzőt készítettek, textil zsákot diszítettek és egyedi noteszt terveztek, az óvodáskorúakkal pedig színeztek a cserkészek. Összesen 35 gyerek vett részt a programon, de délutánra már 50-en gyűltek össze a Balgas utcai közösségi házban a jó hangulatnak és a szórakoztató programoknak köszönhetően. A közösen elfogyasztott vacsora után focibajnokság volt, majd a gyerekek lelkesen folytatták a kézműveskedést.

Az Élménynapot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.

Kapcsolódó cikkeink