Sajtóközlemény - Integrált kampányt indít és fesztiválokat szervez az MCSSZ

Augusztusban két fesztivált is szervez az MCSSZ, emellett a járókelők plakátokon is találkozhatnak a cserkészet értékeivel a következő hetekben.

Augusztus 1-én van a Word Scarf Day, amikor a cserkészek - szerte a világban - felveszik a nyakkendőjüket, így emlékezve az első, 1907-ben tartott angliai cserkésztábor nyitónapjára. Ezen a napon indul a Magyar Cserkészszövetség plakátkampánya, melyben a cserkészet értékeit kívánja megmutatni. A főváros mellett kiemelt szerepet kapnak vidéki nagyvárosaink – Pécs, Szombathely, Székesfehérvár, Kecskemét, Szeged, Miskolc és Debrecen. Ehhez kapcsolódva egy rövid reklámspot is készül. A kampány és az országos cserkésztalálkozó az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz projekt keretében valósul meg.

A kampány célja, a cserkészet értékeinek megmutatása, az esetleges tévhitek eloszlatása, illetve az üzenetek eljuttatása olyan helyekre, ahol kevésbé erős a mozgalom jelenléte.

Scoutland és Gubacs fesztivál

Ebben a hónapban rendezik meg a Scoutland – Országos Cserkésztalálkozót Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten augusztus 16-18 között. A figyelem középpontjába a környezettudatosság mellett az internetes zaklatás, és a szociális integráció kerül. Ott lesznek a ne pazarolj! csomagolásmentes bolt alapítói és a Humusz Szövetség munkatársai. Mindennapi függőségeinkről dr. Zacher Gábor tart előadást. Tonté Barbara a roma konyhán keresztül hozza közelebb az érdeklődőkhöz a kultúrát, a hagyományokat. A fellépők között lesz a Platon Karataev, az Aurevoir, a Kelemen Kabátban, a Grabovski és az Ivan and the Parazol. A többi programról itt lehet részletes információhoz jutni: scoutland.hu. Az esemény célcsoportja a lazítani vágyó cserkészvezetők. A fesztivál az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt keretében valósul meg.

Egy héttel később a családosokat hívják a szervezők az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Gubacs fesztiválra, amelyet augusztus 22-25 között a Mátrafüred – Sástó kempingben tartanak. A programok között szerepelnek: előadások, gyermekprogramok, koncertek és táncházak. Fellép a PASO, Ferenczi György és az 1ső pesti rackák, a Besh o droM, a Hahó Együttes, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és még sokan mások. Ezzel a fesztivállal szeretne az MCSSZ nyitni a külvilág felé, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják az általuk képviselt értékeket, megismerkedhessenek velük és tevékenységükkel. A többi programról itt lehet részletes információhoz jutni: gubacsfesztival.hu. A fesztivál a Lépj át a határaidon! projekt keretében valósul meg.

Kapcsolódó cikkeink