Sajtóközlemény - Gubacs Fesztivál - családdal cserkészek között

Cserkészjátékok, környezettudatosságra nevelő foglalkozások, zenei koncertek, gyermektáncház és tábortűz – mindez a Magyar Cserkészszövetség első családos, kívülállók felé is nyitott rendezvényén, a Gubacs Fesztiválon Bercelen, 2018. aug. 23-26 között.

A Nógrád megyei Bercelen rendezi meg a Magyar Cserkészszövetség az első Kárpát-medencei Családos Cserkészfesztivált Gubacs néven. A rendszerváltás után újjáalakult MCSSZ tagságának első generációja mára már felnőtt, családos vagy családalapítás előtt áll. Számukra szeretnék megteremteni a találkozás és kulturált szórakozás lehetőségét, de szívesen látják azokat az érdeklődő, nem cserkész közösségeket is, akik kíváncsiak a cserkészetre, fontos számukra a családi kötelék, a keresztény értékrend. Várják azokat is, akik csak egyszerűen szimpatikusnak találják a cserkészetet. A rendezvény kiemelt célja, hogy értéket közvetítsen, kapcsolatépítési és együttműködési lehetőséget biztosítson a Kárpát-medence különböző területén élő cserkész vagy nem cserkész családoknak, fiatal felnőtteknek.

A fesztivál szervezői kiemelt hangsúlyt helyeztek arra, hogy minden generáció megtalálja az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot; mások mellett fellép Kovács András Péter humorista, lesz Szabó Balázs Bandája, Rutkai Bori Banda, Ferenczi György és a Rackajam koncert, zöld játszóház, Nulla Hulladék Workshop, kézműves foglalkozások, bűvészbemutató, szexedukáció - tabutémákról szülőknek előadás, cserkészjátékok, mesemondás, tábortűz, és még sok izgalmas családi program.

A fesztivál programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A hivatalos megnyitó 23-án este 6 órakor lesz, a résztvevőket 14 órától várják a helyszínen különféle eseményekkel.

Regisztráció: 2687 Bercel, Széchenyi István Általános Iskola, Széchenyi István út 11.

A rendezvény a Lépj át a határaidon! elnevezésű európai uniós projekt finanszírozásában valósul meg.

Bővebb információk a programokról:

Facebook oldal 

esemény

Honlap  

gubacsfesztival.hu

Kapcsolódó cikkeink