Sajtóközlemény - Pénteken startol a Scoutland, Magyarország első cserkészfesztiválja!

Szabadulószoba, Böjte Csaba, moldvai táncház, beszélgetések környezetvédelemről, szerelemről, párkapcsolatokról, kreatív workshopok, interaktív színházi társasjáték, önismereti foglalkozások, Brains, Blahalousiana, Aurevoir, Mary Popkids, Kelemen Kabátban, Thunderbird, Lóci játszik, Fran Palmermo koncert és még sok izgalmas program.

Alig hűlt ki a helye a közép-európai dzsemborisoknak, a CEJ után újra cserkészek veszik be a dunaújvárosi Szalki-szigetet. A nyár legnagyobb cserkész bulija lesz 2018. augusztus 17. és 19. között a szabadstrand területén. A cserkészek találkozhatnak rég nem látott barátaikkal, megismerhetnek új arcokat, süthetik a hasukat a napon a sok tábor után, bővíthetik ismereteiket és kitáncolhatják magukat az esti koncerteken. A szervezők 16 évnél idősebbeket várnak. Minden cserkész egy nem cserkészt hozhat el a programra, aki a részvételi szabályzat elfogadásával a cserkész értékeket szem előtt tartva vesz részt a programon. 

Eddig kilencszáznál is többen jelentkeztek a fesztiválra, amin az esti nagykoncertek mellett napközben tanulhatnak az újraélesztésről, különböző workshopokon vehetnek részt, lesznek kerekasztal beszélgetések, érkezik Böjte Csaba atya. Vasárnap szentmise és istentisztelet várja a fiatalokat, de számtalan sportolási lehetőséget is kínálnak a szabadidő kellemes eltöltésére. Este még inkább elengedhetik magukat, a tábor melletti színpadon fellép majd a Brains, a Mary Popkids, a Fran Palermo, a Lóci játszik, a Blahalouisiana és a Kelemen kabátban. Mások mellett vendég lesz a Junior Prima díjas Molnár Áron noÁr színész, rapper és Dr. Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző, család-pszichoterapeuta.

Az MCSSZ és a Lépj át a határaidon! elnevezésű európai uniós projekt támogatásának köszönhetően a fesztivál INGYENES LESZ minden résztvevő számára.

A programokról bővebben a Scoutland folyamatosan frissülő honlapján lehet tájékozódni.

Kapcsolódó cikkeink