Tükör Fejlesztő Közösség

Morzsa

A Tükör Fejlesztő Közösség eredetileg KKK (Kiképző-képző) néven jött létre még 2013-ban. A külső forrásoknak hála összesen már 29 tapasztalt, többéves kiképzői múlttal rendelkező cserkésztestvérünk részesült trénerképzésben, melyet MCSSZ-en kívüli, nagy tapasztalattal bíró szakemberek tartottak. Az alapgondolat emögött az volt, hogy új tudás, külső szem segítse a vezetőképzésekben dolgozó kiképzőket. Azért döntöttünk a KKK név lecserélése mellett, mert félreérthető, nem pontosan azt fejezi ki, amivel foglalkozunk, és a három K feloldása is zavaros.

Az új név Tükör Fejlesztő Közösség lett.

  • Tükör, mert találó szimbólum, sokszor tartunk tükröt másoknak, egymásnak és magunknak.

  • Fejlesztő, mert ezzel foglalkozunk.

  • Közösség, mert többnek tartjuk magunkat, mint munkacsoport.

 

Egy vezetőképző törzs tagjaként elsődleges célunk a vezetőjelöltek képzése, szolgálata. Ebben a szolgálatban maga a kiképző nagymértékben fejlődik. A Tükör közösséggel célunk annak tudatosítása, hogy micsoda nagy érték ez, mekkora előnyt jelent ez a hétköznapokban (emberi kapcsolataink, munkahelyi előnyök stb.), mert úgy látjuk, hogy ez hozzájárulhat a kiképzői motiváció és ezáltal a kiképzői kapacitások fenntartásához. Ehhez stratégiai eszközünk a vezetőképzéseinkben dolgozó kiképzőink kompetencia-fejlődésének kísérése és munkájuknak segítése szupervízió által, valamint módszertani támogatás sajátélményes és írásban kézbe adott eszközökkel.

 

A törzsek maguk hívhatnak meg minket egy-egy alkalom megtartására, ahol az általuk választott témákat a tréningmódszer segítségével dolgozzuk föl. 

Ha bele mersz nézni a tükörbe, gazdagodsz. Leginkább felismeréssel, újrafelismeréssel, magadról, a társaidról. Hozd be az érzéseidet, élményeidet, és mi adunk hozzá egy új perspektívát, hogy máshogy láss rájuk. Találkozhatsz ismert és új módszerekkel, és arra hívunk az alkalmakon, hogy merj fejlődni. Mi pedig visszük a post-it-et meg a flipchart papírt!

 

Kövesd Facebook-oldalunkat, és keresd valamelyikünket, ha szükséged van a segítségünkre!