Mustármag

Morzsa

Küldetésünk

A Mustármag célja, hogy a magyar cserkészek a lelki nevelés által Isten felé növekedjenek.
Ehhez helyi igényekre válaszoló, gyakorlatban hasznosítható segítséget, eszközöket ad elsősorban a vezetőknek.
A Mustármag a cserkészközösségekbe integráltan (őrsökben, csapatokban, képzésekben…) működik, egyes szintjei autonómak, és  kapcsolatban állnak egymással.
A munkacsoportok tagjai egymásra odafigyelve és támaszkodva, szeretetben munkálkodnak a közös célért. A Mustármag egységesen és saját tehetségeire alapozva a közös misszió mentén hitelesen és fenntarthatóan működik. 

Történetünk

2018-ban elnökségi felkérésre elkezdtünk összegyűlni, hogy a számunkra különösen is fontos lelki nevelés területével foglalkozzunk. Közel féléves gondolkozás és tervezés után szeptemberben kiléptünk a nyilvánosság elé, és mind a Facebook, mind az Instagram oldalakon megjelentünk tartalmakkal, módszerekkel. Ebben az évben különböző felméréseket is készítettünk, mert a célunk az volt, hogy megismerjük az igényeket, és bemutassuk, kik vagyunk, és miben szeretnénk cserkésztestvéreinket támogatni. A következő évben sok meghívásnak és felkérésnek eleget téve tovább munkálkodtunk azon, hogy a cserkészek Isten felé növekedjenek. 2021-ben ennek támogatására megalakultak a kerületi MustáRügy csoportok, melyek immár helyi igényekre válaszolva, személyesen és közvetlenül tudják segíteni és fejleszteni a csapatokban a megvalósuló lelki nevelést. A következő évekre számos tervünk van, és hisszük, hogy az az út, amin járunk, egy igazán szép cél felé visz minket. Ehhez kérjük a Jóisten támogatását, és imában hordozunk Titeket!

Hol találkozhatsz velünk?

Mustármag- és MustáRügy-eseményeken, nagyobb cserkészrendezvényeken és az online térben.  

Elérhetőségünk