EÜ szakág

Morzsa

Egészséges élet és felkészülés a hétköznapokban, sürgős ellátás vészhelyzetekben.


Mivel foglalkozunk?

Elsősorban elsősegélynyújtás oktatásával, cserkészrendezvények egészségügyi biztosításával foglalkozunk, hogy majd vészhelyzetben is segítséget nyújthassunk, ha szükség lesz ránk. 

Elkötelezettek vagyunk a saját szakmai fejlődésünkben és az egészségünk megtartásában, fejlesztésében is. 

Történetünk:

Nagyobb változásokkal, de 2010. óta (Concordia, Közép-Kelet Európai Dzsembori) jár össze a társaság és lát el többek között tábori egészségügyi szolgálatot. Szakággá formálisan 2016-ban alakultunk. A teljesség igénye nélkül Nemzeti Nagytábor, I. Kerületi Nagytábor és az Országos Cserkésznapok fémjelzik munkánkat. 

Különpróbáink:

Nálunk jelenleg elsősegélynyújtó különpróbát tudsz tenni, de hamarosan gyógyszerész-, betegápoló-, mentőgépkocsivezető-, egészségügyi tájoló- és gyógynövényismereti próbára is lesz lehetőség. 

Hogyan tudsz csatlakozni?

A szakághoz legkorábban 16 évesen, az elsősegélynyújtó különpróba letételét követően lehet csatlakozni. Ezek után az általunk biztosított közösségi programokon már a szakág tagjaként vehetsz részt és képesítésednek megfelelően tevékenykedhetsz.

Szakágunk munkája azért különleges, mert a cselekedve tanulás módszerére figyelve itt különösen nagy lehetőséget kap az, aki a 3. cserkésztörvényt a szívén viseli. 

Elérhetőségünk:

Ha érdekel a különpróba, vagy kérdésed van a szakággal kapcsolatban, a hungarianscoutrescue@gmail.com címen várjuk leveledet. 

Mindenképpen várunk, ha 

  • szeretnél cserkésztesóktól, cserkésztesókkal együtt tanulni az újraélesztésről, 
  • bevált és használható tippeket kapni egészséges életmódról,
  • szülésznőnek, ápolónak, mentőtisztnek vagy orvosnak készülsz, és szeretnél tapasztalatot szerezni, tájékozódni, szakmai közösségben maradni.