Kerékpáros szakág

Morzsa

Minden érdeklődőt vár a Magyar Cserkészszövetség Kerékpáros Szakága!

A szakág 2013-as megalakulása óta folyamatos célunk, hogy akik kósza korban kószálnak, vagy vándor korban vándorolnak, esetleg régebb óta fiatalok, de szívesebben tennék ezt bicajjal, vagy érdeklődnek a kerékpározás valamely területe iránt, esetleg már régóta élnek két keréken, azok találkozhassanak, megoszthassák tudásukat, illetve fejleszthessék azt. Szeretnénk, ha a különböző csapatokban tevékenykedő bringás cserkészek a közös biciklis programok és kalandok révén megismernék egymást, ezáltal erősíteni tudják a csapatok közti barátságokat és újakat hozhatnak létre! Hiszen ha egyszer nyeregbe szállt valaki, nincs megállás! Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, akkor a bringascserkesz@gmail.com címen teheted meg.

Programjainkról a részletek a bringascserkesz.hu és a facebook.com/bringascserkesz oldalakon találhatjátok meg, illetve az ECSET hírlevélben.
 
A szakági vezetőkkel több különpróba kidolgozását kezdük meg, illetve fejlesztjük folyamatosan (kerékpáros közlekedés, közúti elsősegély, futár, kerékpárjavító, kerékpár műszerész, stb), melyek együtt adnak kerek egészet, de külön-külön is letehetőek. A különpróbák letétele után pedig bronz, ezüst és arany minősítések megszerzése által válhat bárki mesterkerékpárossá. Emellett elkezdtük felújítani néhai Krisz Ferenc cserkésztestvérünk Kerékpározás című könyvét, mely a 30-as években íródott bringás cserkész elődeink számára. Reményeink szerint már a 1-2 éven belül rendelkezésetekre áll a felújított változat! A Vezetői Tovább Képzéseken megszerezhető tudás hozzásegít ahhoz, hogy akár a mindennapokban, vagy egy hosszabb biciklitúrán is felelősséggel és biztonságban vehessen részt mindenki.
 
Az elmúlt évben a Vérfagyasztó Tekerésen, a Város Vadonon, vagy valamelyik nagy tavunk  körül találkozhattatok velünk. A túrák között keressétek honlapunkat és készüljetek a próbákra!

Bicajra fel, nyeregbe cserkész!