Kerékpáros szakág

Morzsa

Minden érdeklődőt vár a Magyar Cserkészszövetség Kerékpáros szakága!

Célunk, hogy akik kósza korban kószálnak, de szívesebben tennék ezt bicajjal, vagy érdeklődnek a kerékpározás valamely területe iránt, esetleg már régóta élnek két keréken, azok találkozhassanak, megoszthassák tudásukat, illetve fejleszthessék azt. Szeretnénk, ha a különböző csapatokban tevékenykedő bringás cserkészek a közös biciklis programok és kalandok révén megismernék egymást, ezáltal erősíteni tudják a csapatok közti barátságokat és újakat hozhatnak létre! Hiszen ha egyszer nyeregbe szállt valaki, nincs megállás! Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, akkor a kerekparos_szakag@cserkesz.hu címen teheted meg.

Programjainkról a részletek a bringascserkesz.hu és a facebook.com/bringascserkesz oldalakon találhatjátok meg.
 
A Szakági vezetők több különpróba kidolgozását kezdték meg (kerékpáros közlekedés, közúti elsősegély, futár, kerékpárjavító, kerékpár műszerész), melyek együtt adnak kerek egészet, de külön-külön is letehetőek. A különpróbák letétele után pedig bronz, ezüst és arany minősítések megszerzése által válhat bárki mesterkerékpárossá. Emellett elkezdtük felújítani néhai Krisz Ferenc cserkésztestvérünk Kerékpározás című könyvét, mely a 30-as években íródott bringás cserkész elődeink számára. Reményeink szerint már a jövő évben rendelkezésetekre áll a felújított változat. Arra törekszünk, hogy a kerékpározáshoz alapvetően nélkülözhetetlen kedv, illetve bátorság mellett rendelkezésre álljon az a tudás, ami szükséges ahhoz, hogy akár a mindennapok során, vagy egy hosszabb biciklitúrán is felelősséggel és biztonságban vehessen részt mindenki.
 
Az elmúlt évben a Cserkésznapon, a Hősök Napi emléktúrán, a Balaton „C”-n és az októberi emléktúrán találkozhattatok velünk. S bár az idő télen nem feltétlen jó a tekeréshez, ne keseredjetek el, tavasszal nyeregbe pattanunk! Addig is keressétek honlapunkat és készüljetek a próbákra!

Bicajra fel, nyeregbe Cserkész!