Zöld munkacsoport

Morzsa

Küldetésünk

 A Zöld Munkacsoporttal azt a célt tűztük ki, hogy a fenntarthatóságra nevelést segítsük a cserkészmozgalomban. Küldetésünknek azt fogalmaztuk meg, hogy a környezettudatos szemlélet terjedése megvalósuljon az egyes cserkészek, a csapatok és a szövetség szintjén egyaránt. Látjuk a felelősségünket a teremtett világ védelmében, ezért aktív cselekvésre ösztönözzük cserkésztestvéreinket. 

A munkacsoport tagjai olyan cserkészek, akik a munkájuk, magánéletük során is képviselik a környezettudatosságot. Szakmai ismereteinkkel teszünk a jobb világért. 

Történetünk

2019 nyarán, a Gubacs Fesztiválon szökkentünk szárba. Gyors növekedésnek indultunk és szeptemberben már a Zöld TTK-n beszélgettünk teremtésvédelemről, ökológiai megtérésről, természethez való kapcsolódásainkról, érzelmeinkről. Majd jött az INDABA, aminek szintén a teremtésvédelem állt a fókuszában. Az itt gyűjtött benyomásokat és a cserkészektől, csapatoktól érkező igényekre igyekszünk azóta is válaszolni, zöldítjük a táborokat, módszertani ötleteket dolgozunk ki, segítjük a vezetőképzéseket, online kurzusokat fejlesztünk. Most épp erősödünk, hogy munkánk gyümölcsei majd sokakhoz eljuthassanak.

Hol találkozhatsz velünk?

Nagyobb cserkészrendezvényeken, és az online térben.  

Elérhetőségünk