Új elnökség az MCSSZ élén!

Május 14-én tisztújító Országos Küldöttgyűlést tartott a Magyar Cserkészszövetség, ahol új országos elnökségnek szavaztak bizalmat a küldöttek. A szolgálatát most megkezdő csapat névsora a következő: 

 

Kovács Adorján (Dudus, 412.), országos elnök

Csortán-Szilágyi György (Csoszi, 1026.), országos ügyvezető elnök

Takács Benedek (Benő, 1111.), országos vezetőtiszt

Kelemen László (Laci atya, 1111.), elnökségi tag

Prof. Dr. Imre Sándor (Maci, 2.), elnökségi tag

Kaszper Blanka (1507.), elnökségi tag

 

Az ő munkájukat programjuk és az Országos Küldöttgyűlést követő kinevezések alapján a következő tanácsadók segítik:

Buday Barnabás (16.), alumni

dr. Hári Márton (Marci, 1019.), külügy

Böröczky Csongor (Csongi, 442.), törzsőv

Módli Tamás Bendegúz (Bendi, 1117.), elnökség munkájának szervezése

Az új elnökség programjában így fogalmazta meg vízióját: „Élő és élhető cserkészetért szeretnénk továbbra is dolgozni. Mint egy fa, ami a múltban gyökerezik, törődést igényel, hogy az ég felé törekedve gyümölcsöt hozzon, melyből sokan sokáig táplálkozhatnak. Ahogy a fa növekszik, szeretnénk a fejlődés útján haladni, új hajtásokat hozni és egyúttal a beteg ágakat gyógyítani. A fa, amelynek árnyéka a pihenni vágyóknak sok beszélgetési lehetőséget ad, ahol egymással tapasztalatainkat megosztva a gyakorlat és elmélet egymásra találhat. Mint az a fa, amire ha nézünk, tudjuk, hogy a teremtett világ része, amelyért felelősek vagyunk, hogy az élet élő maradjon.”

 

A korábbi 3 fős öszetételről hattagúvá bővülő elnökségi csapat célja sem más, mint elődeinek: évszázados értékek megélése és továbbadása korszerű megoldások által.

 

Az új elnök köszöntő levelében az egységet hangsúlyozta. „Szeretnénk a szolgálatunkat minden olyan cserkésztestvérünkért végezni, aki magyar nyelven tett fogadalmat. Számunkra az egyik legfontosabb erőforrás az egységünk, melyet a fogadalom és a törvény képvisel, mely mindnyájunkat összeköt. Célunk meghallgatni a tagság szempontjait, hogy a közös hangot megtalálva egységesen tudjuk a világ felé képviselni az értékeinket.”

Kapcsolódó cikkeink