Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XXI.

Kedves Cserkésztestvérek!

(Az ECSET-hírlevél pillanatnyi hibája miatt most itt küldjük a tájékoztatást, reméljük mihamarabb visszatérhetünk a megszokott hírleveles formához.)

A korlátozások fokozatos feloldásával két héttel ezelőtt újraindíthattuk az őrsgyűléseket és az őrsi kirándulásokat. Mindeközben gyorsan közeledik a nyári táborok időszaka, ezért ismét egyre többen fordultok hozzánk tisztázó kérdésekkel – köszönjük, hogy így tesztek, köszönjük a bizalmatokat és eddigi türelmeteket is!

Május 13-án a kormányszóvivő bejelentette, hogy a kormány döntött arról: június 1-től megtarthatók lesznek a táborok. Azóta sajnos semmilyen további rendelet, részletszabályozás nem jelent meg a témában. Bízunk azonban abban, hogy a közeljövőben konkretizálódnak a keretek és a cserkésztáborokra vonatkozó szabályok.  

Mindezen bizonytalanság ellenére arra kérünk és bátorítunk Benneteket, hogy a csapattáborok (vagy korábbi ajánlásunk szerint a jelen helyzetben cserkészies és biztonságos lehetőséget kínáló raji/korosztályi táborok) és a vezetőképző táborok tervezését, szervezését folytassátok! Mind a kerületek, mind az országos elnökség részére segítség, ha látjuk a táborozási terveket, időpontokat, helyszíneket, ezért kérjük, mielőbb kezdjétek el a táborozási engedélykérési folyamatot az ECSET-ben! Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne, keressétek bizalommal a Táborozási Kabinet tagjait! (taborozas@cserkesz.hu)

Felhívjuk figyelmeteket, hogy érvényes táborozási engedély nélkül táborba szállni tilos! Jelen helyzetben ez különösen súlyos problémákat okozhat, így mindenkit óva intünk attól, hogy engedély nélkül táborozzon! 

Amint bármilyen további, érdemi információ a tudomásunkra jut a táborozások idei szabályozásával kapcsolatban, természetesen haladéktalanul közölni fogjuk veletek. Az EÜ szakág közreműködésével folyamatban van egy ajánlásgyűjtemény kidolgozása is, amelyben igyekszünk összefoglalni azokat a szempontokat, amiket a táborszervezés során figyelmetekbe ajánlunk. 

Addig is ismételten arra kérünk benneteket, regisztráljatok a COVID-19 elleni védőoltásra és jelentkezzetek oltási időpontra is! Kérjük, hogy erre biztassátok cserkészeiteket is! Fontos, hogy mindenki, akinek lehetősége van rá, védett legyen a táborok időpontjában! Ne felejtsétek, hogy minden oltás biztonságosabb, mint a betegség maga, és nemcsak magatokért, hanem környezetetekért is felelősek vagytok!

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó döntésekről az Országos Elnökség továbbra is e-mailben, az Országos Hírlevélen keresztül, illetve az MCSSZ Országos Elnökség Facebook oldalán keresztül tájékoztat Benneteket. Kövessétek ezen fórumokat is figyelemmel!

Jó munkát!

Az országos elnökség nevében:

Hegyi Armand csst. (105.)

országos vezetőtiszt

Kapcsolódó cikkeink