Beküldve: 2020. 09. 30., sze – 15:48

Idén október 8-11. között arra hív téged a 72 óra csapata, hogy saját lakóhelyeden, közösségedben szervezzetek közhasznú önkéntes tevékenységet. Gyűjtsd össze barátaidat, osztálytársaidat, közösségi társaidat, és vegyétek észre, milyen munkára lenne szükség a környezetetekben, és segítsetek ott, ahol valóban szükség van rátok!

Ökológiai tippek: fa- és virágültetés, szemétszedés, közparkok szépítése.  

Szociális és fejlesztő tevékenységek: segítségnyújtás szociális intézményekben (idősek otthona, kórházlátogatás, kirándulás fogyatékkal élőkkel), ételosztás, felújítási munkák közterületen vagy közhasznú intézményekben, pl. takarítás, festés, kertrendezés.

A „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos ifjúsági akciót immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a három történelmi egyház, amelyhez idén is csatlakozott szervezőként az MCSSZ. 

A „Segítsünk együtt!” szlogennel meghirdetett, október 8-tól 11-ig tartó program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében. További információkért és a regisztrációért keresd fel a honlapjukat.

Az akciót az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatja.

 

Hungarian
Kategória
Cimkék