Beküldve: 2020. 09. 30., sze – 15:05

A cserkészek családos fesztiválja idén Szentendrére, a Pap-szigetre költözött. A kora őszi időben közel háromszázan látogattak ki érdeklődők, felnőtt cserkészek és gyermekeik, ahol az idősebbek találkozhattak egykori csapattársaikkal. A szervezők kulturális programokkal, sporteseményekkel, környezetvédelmi workshoppal, kézműves foglalkozásokkal is készültek.

Volt, bábszínház, kenuzás a Dunán, csapatjátékok és kreatív újrahasznosítás. A gyerektáncház és az öko-mesekuckó idén is nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. Bemutatkoztak a Vadonlakó és a Vízi cserkészek, a nem cserkész látogatóknak pedig a Találkozz cserkészekkel! program adott betekintést a cserkészetbe. Péntek este Kristály Márton csst. (304.) bűvész varázslatos, interaktív Vízgömb showja valamennyi résztvevőt magával ragadott. Metz Márk (Mini) csst. COVID-os keretmesével színesítette a pénteki tábortüzet. 

Majd a Jerry Lee Lewis Band emlékezetes koncertje következett, amelyen sikerült a zongora lábát kitörni, de ez sem okozott problémát, a zenészek nyomták tovább a showt. A hangulatot fokozta a Parázs zenekar produkciója. Szombat este is megtelt a nagysátor a Blue sPot koncertjére, és a táncházra is sokan buliztak.

De nem csak a szórakozáson volt a fókusz a hétvégén. Az Energia Klub kerekasztal beszélgetésén a résztvevők szakértőket kérdezhettek a fenntartható energia problémáiról. A lelki programok közül a “Fuss Jézussal” testmozgással egybekötött, több állomást érintő pálya különleges módja volt az elmélyülésnek. Vasárnap zárásként pedig szentmisét Tóth Gábor piarista atya, istentiszteletet Bobok Ágnes tartott. A fesztivál zászlószertartással ért véget.

Az első nap fotóit ITT, a másodikét ITT, a harmadik napit ITT érheted el. Kint járt a programon a Petőfi TV, a videót hamarosan ezen a linken találod.

A Fesztivál a Lépj át a határaidon! projekt keretében valósult meg.

 

Hungarian
Kategória