Beküldve: 2020. 09. 08., k – 16:07

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség vezetőképző táborainak vezetői a kialakult koronavírus-járvány miatti helyzetre való tekintettel a 2020-as évben nem valósítottak meg tábort. Ahhoz, hogy a továbbiakban történjen valami munka a vezetőképzések terén, az egyes képzések vezetői egy egyeztető 5 napos elvonuláson vettek részt.

Az esemény célja az volt, hogy az egyes képzések újragondolják saját magukat, és a szövetség igényeihez igazítsák vagy alakítsák át magukat a lehetőségeikhez mérten. A másik célja az volt, hogy a vezetőképzésben résztvevő emberek jobban megismerjék egymást, és jobban összekovácsolódjanak. A program a Rajka melletti Aranykárász campingben volt.

Az elvonulás alkalmával az őrsvezetőképző tábor és a Kiscserkész őrsvezetőképző tábor összehangolására, a segédőrsvezető-képző tábor fejlesztése került sor. Témáik közt szerepelt a vezetők cserkészcsapatának lényegi megfogalmazása, a 2021-es év képzései és továbbképzéseinek száma és tartalma. Emellett szó volt a cserkészvezetői konferenciáról és a képzők létszámának bővítéséről is.

A reggeliről és a vacsoráról a Tulipános csárda gondoskodott. Dunakilitiből indulva csütörtökön 12 km-es kenutúra indult, ami látványos, érdekes, vidám és kissé fárasztó lehetett, főleg az árral szemben. Pénteken Mosonmagyaróváron pihent a csapat a termálfürdőben. Szombaton délután ismét Dunakilitiről indult kenutúra, más irányban és rövidebb szakaszon.

A program célja az elvárásokon felül teljesült, mind szakmailag mind csapatként új motivációval, tervekkel és lendülettel indulnak neki a vezetők a 2021-es év vezetőképzéseinek.

Az esemény a Lépj át a határaidon! projekt támogatásával valósult meg.

Hungarian
Kategória
Cimkék