Beküldve: 2020. 08. 05., sze – 18:55

Július elején cserkészek által szervezett Élménynapon vehettek részt hátrányos helyzetű gyerekek és szüleik Esztergomban, a Határtalan Szív Alapítvány által működtetett a Mi házunk közösségi házban.

Az Alapítvány által fenntartott közösségi ház és tanoda csoportjaiba beíratott gyermekek nagyon rossz körülmények között élnek. A szülők nagy része munkanélküli, a családokban sok gyermek születik, a felnőttek iskolázottsága alacsony. Jelentős az iskolai lemorzsolódás, az osztályismétlés. A közösségi házban dolgozó szociális munkatársak nélkülözhetetlen értékű támogatói tevékenységet végeznek, mely kiterjed az élet minden területére: lakhatás segítése, álláskeresés, orvoshoz való eljutás, egészségnapok szervezése, szűrővizsgálatok lebonyolítása, adománygyűjtés és osztás. Ebben a biztonságot nyújtó környezetben fogadták a cserkészeket.

A bemutatkozást követően volt kézműveskedés (kitűzőt, textil zsákot és noteszt dekoráltak a cserkészek a gyerekekkel) és közös főzés a helyi munkatársak és szülők bevonásával. A programon az óvodás csoport kavicsot festett és készségfejlesztő játékokat játszott, a négy iskolás csoporttal pedig mozgásos-közösségépítő cserkész játékokat játszottak, illetve kézműveskedtek. A gyerekek élvezték a sokféle programot, nyitottak és együttműködőek voltak. Többen meg is kérdezték, hogy ” mikor jöttök legközelebb?”.

A tanoda diákjai egy meglepetéssel is készültek: roma táncot mutattak be a helyi táncoktató vezetésével. Erre meg voltak hívva a szülők és a kisebb testvérek is, így a meleg vacsorát közösen fogyasztották el a cserkészekkel. A programon több mint 60-an vettek részt.

Az Élménynapot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.

 

Hungarian
Kategória
Cimkék