Beküldve: 2020. 06. 11., cs – 13:17

A megemlékezés első programja az Összetartozásunk Tüze, amely során valamennyi magyart arra buzdítunk, hogy 2020. június 4-én 20:20-kor (budapesti idő szerint) gyújtson tüzet bárhol is él a világon. A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésére, magyar cserkészszövetségek szervezésében megvalósuló esemény honlapján nyomon lehet követni a folyamatosan bővülő programhelyszíneket. Magyarország és a Kárpát-medence területein túl Kazahsztántól Honoluluig, Narviktól Rio de Janeiróig, Ausztráliától Japánig lángolnak majd összetartozásunk tüzei. 

Emellett az MCSSZ szervezésében hamarosan egy túrasorozat is kezdetét veszi, a Trianoni Túracélpontok programunk versenyként is felfogható, ami a programév végéig, 2021. június 4-ig tart. A következő évben a Kárpát-medence területén 100 népszerű túracélpont bejárását szorgalmazzuk. Hamarosan a program honlapján, Facebook oldalán lehetőség lesz fényképek megosztására, illetve készül egy letölthető füzet, amelyben minden túracélpont megtalálható.

A határon innen és túli magyar cserkészek többek között ezekkel a programokkal emlékeznek történelmünk 100 évvel ezelőtt bekövetkezett, a magyarság XX. századi történelmét meghatározó eseményre. Egyben módot kínálunk arra, hogy e szétszakított helyzetet fókuszba állítva magyarságunkat “tettben és lélekben” meg tudjuk élni, tudásunk mélyüljön, kapcsolatunk környezetünkkel és önmagunk múltjával szemben árnyaltabbá váljék.

Hungarian
Kategória