Beküldve: 2018. 07. 25., sze – 15:04

Idén a Magyar Cserkészszövetség szervezi a közép-európai régió cserkészeseményét. Balatoni programok, kézműveskedés, vízi sportok, dunaújvárosi önkéntes szolgálat és városismereti mobil applikációs játék a V4-es (Visegrádi Együttműködés) országok cserkészeinek.

Július 28-tól augusztus 4-ig ismét Magyarország lesz a házigazdája a Közép-európai Dzsemborinak (XIV. Central European Jamboree – CEJ), ahol elsősorban a V4-es országokból (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) érkeznek a 14+ korosztályokból a cserkészek, de tíz országból jelezték a részvételüket a cserkésztestvérek, így összesen 650 fiatallal valósul meg a közös buli. 

Nagyszerű cserkészelőadókon és zenekarokon kívül értékközpontú programokkal várják az önkéntes szervezők a résztvevőket. Szlogenjük “Scouting on new waves!”, vagyis új hullámok felderítése! A találkozó helyszíne a dunaújvárosi Szalki-sziget, ahol a fiataloknak vonzó, társadalmi tudatosságot növelő, és különféle oktatási programokat nyújtanak a cserkészmódszer segítségével: fókuszban az értékközpontú tudatosság, a vízi sportok fontossága, a V4-es országokat összekötő közös történelmi háttér, az emberi kapcsolatokban rejlő energia és a vidám, nyitott, energikus élethez szükséges kiegyensúlyozott, tudatos életmód. 

A találkozó kiemelt témája lesz még a mindannyiunk életét befolyásoló közösségi média, annak tudatos használata értékeire és veszélyeire való tekintettel. A CEJ 1997 óta kétévente kerül megrendezésre a V4-es országok között rotációs rendszerben, Magyarország legutóbb 2010-ben Concordia néven volt házigazdája az eseménynek.

Az idei dzsembori védnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Hungarian
Kategória