Tehetséggondozás – cserkészmódszerrel

Morzsa

A Magyar Cserkészszövetség 2021.07.01. és 2022.12.31. között bonyolítja le a Tehetséggondozás - cserkészmódszerrel elnevezésű pályázatát, amit a Nemzeti Tehetség Program támogat az Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok
megvalósítása 
kategóriában 5 millió forint értékben.

Ennek a pályázatnak két fő iránya van:

  • műhelymunkák  megvalósítása a digitális szakág és a kommunikációs munkacsoport szervezésében;
  • kiegészítő programok, amelyek a különböző korosztályi vezetőket, valamint  szakágak vagy munkacsoportok tagjait és azok vezetőit szólítja meg.

Az informatikai képzés fő fókusza a digitális kompetenciák fejlesztése, valamint a tehetségek szociális készségeinek erősítése. Olyan fiatal, informatikai fejlesztésekkel foglalkozó csapatot kívánunk létrehozni, akik csapatban is tudnak együtt dolgozni, miközben „soft skilljeik” is erősödnek, ami ebben a szektorban kifejezetten előnyükre válik.

A kommunikációs- és médiaismereti tevékenység során a digitális kompetenciákon túl (multimédiás eszközök használata és online tartalomgyártás) a kommunikációs szakterületen kívánják a résztvevőket erősíteni, a tartalomgyártás különböző eszközeivel, módszertanaival megismertetni.

Mindkét esetben cél, hogy önálló projekteket hozzanak létre, amik egy egész szervezet minden célcsoportja számára hasznosíthatóak. Fejlődik az önállóságuk, projektszemléletet sajátítanak el, értéket teremtenek, csapatban dolgoznak, ahol megtapasztalják a kezdeményezőkészségben rejlő értékteremtő erőt.