Madárhatározó mobiltelefonos alkalmazás!

Beküldte Csepregi Márton - 2016. április 20., 15:15
Hazánk 157 leggyakoribb madárfajának határozásában segít az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület Android és iOS rendszereken futó mobiltelefonos alkalmazása
 
 
A Madárhatározó ikonja
 
Bosszankodott már azon, hogy látott egy ismeretlen madarat, de nem volt önnél madárhatározó?? Ha van okostelefonja, akkor ez a probléma jelentős részben megoldódhat új, Android és iOS rendszereken futó telefonos alkalmazással! 
 
Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik kezdő madarászként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn, az itatón. Magyarország első mobiltelefonos madárhatározó alkalmazása az alábbi funkciókkal rendelkezik:
  • Madárhatározás
  • Madárlexikon
  • Megfigyelés rögzítése
  • Játék
  • 157 madárfaj, 269 illusztráció és 203 hang
Az alkalmazásban használt illusztrációk Kókay Szabolcs munkái, a madárhangok egy része pedig Zsoldos Árpád hangfelvételei.
 
 
Az applikáció feltöltése a telefonra
Az alkalmazás Android és iOS rendszereken fut, de kizárólag mobiltelefonokra lett fejlesztve, tableteken vagy egyáltalán nem, vagy rosszabb minőségben működik.  Az ingyenes alkalmazás letöltéséhez nem kell mást tennie, mint a Google Play áruházban (Androidos telefonok esetén) vagy az App Store-ban (iPhone telefonok esetén) a keresőmezőbe beírni azt, hogy „Madárhatározó”, majd a telepítésre kattintani. Az áruházakban az alábbi kis ikon fog megjelenni:

 
 
Ezt az ikont keressük a Google Play vagy az App Store áruházakban
 
Ha megtaláltuk az ikont, a telepítés gombra kell kattintani. Telepítés után csak keressük meg telefonunkon az ikont és kezdődhet is a határozás!


Ha telefonon olvassa, kattintson a linkekre, ami elviszi az apphoz:
 
Rovat: