Közösségi, újszerű és kék

Beküldte kommunikacio - 2018. január 30., 16:00

Február 10-én lesz a XXIV. Országos Cserkészbál a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. A szervezők idén több újítással is jelentkeztek, hogy még izgalmasabb és tartalmasabb legyen a bál. Ilyen az esemény témaválasztása, amely most nem egy keretmese, hanem egy szín lesz. A szervezők kísérlete azon alapszik, hogy egy olyan kifejezőeszközt találjanak, ami mindenhol és mindenkin meg tud jelenni, ami hordható a bálhoz illő öltözeten, ami egyszerű mégis átfogó - ezért választották a kék színt.

Nem csak a helyszín termei lesznek kék fényekkel teli, hanem a vendégek ruháján, öltözetén is ez a szín sok-sok árnyalata fog megjelenni. Idén az Országos Cserkészbálnak négy főszervezője van, Turóczi Hajnalka, Kisbán Petra, Gremsperger Kinga és Oláh Sára,) akiket két fontos szempont vezérelt. Egyik, hogy megújítsák a bált, vagyis újragondolják. Másik, hogy megtartsák azokat az elemeket, amelyek sokak számára fontos hagyománnyal bírnak. Olvassátok el Turóczi Hajnalka csst. (25.) sorait, és gyertek el minél többen az idei Bálra!

“Mikor először összeültünk ötletelni négyen főszervezők, tudtuk, hogy mindegyikünk ötlete, álma, és célja fontos, és az is, hogy erről tudjanak, akiket várunk a bálba. Személyessé szeretnénk tenni, arcot adni a főszervező név mellé, és eljutattni az est hírét az országban olyan helyekre is, ahova eddig nem jutott, és lehetőséget adni azoknak, akik eddig nem tudtak eljönni.
Kerestük az igényeket, kérdőívvel, és személyes beszélgetések során. Kitaláltunk akciókat, újragondoltuk a termek helyszíneit, számát, és fajtáját, a bál hirdetésébe bevontunk általunk is nagyon kedvelt cserkész oldalakat, és a hangsúlyt a közösségi élményeket adó programokra helyeztük át.
Akik végeztünk vezetőképzőt tudjuk, mennyit adhat az ott megismert közösség, és milyen jó velük találkozni, ezért is lesz 8 VK szoba, mely egyértelműen rekord számú az előző évekhez képest.
Emellett olyan átfogó játékot készítettünk, melynek ötletelésébe sokakat bevontunk, jutalomként olyan nyereményekkel a győzteseknek, ami meglepő és örömteli lesz.
Idén négy csapat tánctanításával belga, bajor és magyar táncokat is táncolhatunk a Díszteremben.
Csapatunk tagjai nagyban készülnek programjuk megvalósítására, a táncosok gyakorolnak, a 929-esek mém csoportja hirdetéseket készít, a Cserkészbazár ajándékcsomagokat, a Scoutland ingyen belépőket ad, a VK-k hirdetik termeiket, és a cserkészek támogatnak minket.
Ezzel kapcsolatban szeretném elmesélni zárásként a legjobb élményemet a szervezés során. Mikor szponzorokat kerestünk a bálra, sok cégnek írtunk. Közülük egy aki támogatását felajánlotta babzsákokat bérbe adó vállalat volt. Hogy miért különleges ez számunkra? Mert teljesen véletlenül pont egy cserkésznek írtunk. Ezért is lesz izgalmas amikor a folyosó megtelik kék babzsákokkal, és egy cserkész zenekar, (kik szintén felajánlották, hogy eljönnek) zenélni fognak a beszélgetőknek, mert ez az, amiért más egy cserkészbál, mint minden más bál. Mert olyanoknak szervezzük, akik szívesen segítenek, akik hasonló értékeket képviselnek. Mert cserkészeknek szervezzük, mert Neked is szervezzük!”

Rovat: