Közlemény - önkormányzati választások

Beküldte kommunikacio - 2019. augusztus 28., 12:30

Kedves Cserkésztestvérek!

2019. október 13-án önkormányzati választásokra kerül sor Magyarországon. Mindenkit bíztatunk, hogy felelős állampolgárként éljen választói jogával, megfelelő tájékozódás után szavazzon az értékeinek leginkább megfelelő jelöltre.

A Magyar Cserkészszövetség politikamentes, vagyis nem vesz részt a pártpolitikában, nem támogat egyetlen pártot sem országos, sem helyi szinten, nem ad pártpolitikai iránymutatást tagjainak. A Magyar Cserkészszövetség egyik célkitűzése, hogy felelős, a közösségért tenni kívánó, a közügyek iránt elkötelezett állampolgárokat neveljünk.

A választáson induló cserkészektől és minden jelölttől azt kérjük, hogy tartsák tiszteletben a Magyar Cserkészszövetség politikamentességét. A kampány alatti kommunikációjuk során tartózkodjanak az olyan megnyilvánulásoktól, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a cserkészetet vagy Szövetségünket pártpolitikával hozzák összefüggésbe.

A Magyar Cserkészszövetség Országos Elnöksége

Budapest, 2019.08.26.