Jó célokért összefogásban és közösségben

Beküldte kommunikacio - 2018. március 01., 15:13

Jó célokért összefogásban és közösségben - így emlékeznek a cserkészek az 1879. márciusában pusztító szegedi nagy árvíz utáni újjáépítésre.

Több száz cserkészt várnak, hogy a szegedi nagy árvízre emlékezzenek 2018. március 3-án, szombaton a Dóm téren. A 14. Árvízi Emléknap változatos elfoglaltságokat kínál minden korosztálynak: a kicsiket mesemondás, kézműves foglalkozások, Teddy Maci Kórház és bűvészek várják, míg a nagyobbaknak már lehetőségük lesz kipróbálni az íjászatot, a fafaragást, vagy akár a kovácsolást is. A programot minden év márciusában a szegedi nagyárvíz emlékére rendezik meg a dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia munkatársai.

„A szegedi polgárok kemény munkájának köszönhetően fáradságos munkával sikerült új életet kezdeni a romokon. Erre az összefogásra a dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia munkatársai jó szívvel emlékeznek vissza. Ezért minden évben, önkéntes munkával közel 100 fiatal dolgozik azon, hogy egy városi rendezvénnyel méltó emléket állítson a nagyárvizet követő újjáépítésnek és a példátlan összefogásnak. Ezt a közösségben és az összefogásban lévő erőt kívánják a cserkészek ünnepelni az emléknap alkalmából, ahol a bajtársiasságra, kitartásra és önzetlenségre is emlékezhetünk” – állítják a szervezők.

Az Árvízi Emléknap kiváló alkalom arra, hogy a különböző életkorú cserkészek, vagy nem cserkészek megismerhessék egymást: ebben segít a játéksátor, mely egész nap várja a látogatókat, illetve a délutáni közös stratégiai játék, melyben az érdeklődők csapatokban mérhetik össze erejüket. A cserkészetre jellemző csoportban való együttműködés fejlesztésére egy másik lehetőséget nyújt a főzőverseny. A látványos tudományok program keretén belül érdekesebbnél érdekesebb kísérletek bemutatására kerül sor. A nap zárásaképp pedig közös tábortűz teszi emlékezetessé, felejthetetlenné az idei Árvízi Emléknapot.

Ebben az évben a sokszínű programot még egy közös pont köti össze: a 170 éve történt 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. A korszak, az események felelevenítése, az erre való emlékezés minden program szerves részét képezi.  

A rendezvényen való részvétel regisztrációköteles, az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projektnek köszönhetően a résztvevők számára díjmentes. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Bővebb információért látogasson el a folyamatosan frissülő honlapra:

http://arvizinap.cserkesz.hu/

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/arviziemleknap/

Sajtókapcsolat és további információk: kommunikacio@mcssz.hu

Rovat: