Az EFOP-1.12.1 vezetősége

Beküldte kommunikacio - 2018. április 10., 15:20

A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelővel egy konzorciumban valósítja meg a „Lépj át a határaidon!” című projektet 2018. január 1. és 2020. december 31. között. A projekt elsődlegesen a Kárpát-medence szomszédos országai közötti tematikus együttműködések erősítését szolgálja az ifjúságügy, közösségfejlesztés és társadalmi felzárkózás területén.
 

Pólya Viktor csst. (47.) Kárpát-medencei fejlesztési vezető

"Szervezetfejlesztésben és oktatásban egyaránt jártas, proaktív, közösségcentrikus Y-generációs vagyok, aki csapatban mások inspirálására, feladatmegoldások esetén a rendszerszintű gondolkodásra törekszik."
 

Cserkészet
Fogadalmat a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumához tartozó 47. sz. Szent László király cserkészcsapat kötelékében tett 2002-ben, Mozsgón. Őrsvezetői és segédtiszti (GÍM ST) képesítését is a VI. kerületben szerezte. Előbbit 2003-ban, utóbbit pedig 2009-ben. 2004 és 2007 között kiképzőként tevékenykedett a VI. kerületi ŐVK-ban. Csapatában 3 évig őrsvezetőként, 2 évig rajparancsnokként és 1 évig csapatparancsnok-helyettesként szolgált. 2016 augusztusától 2017 decemberéig az egyesült államokbeli (Buffalo, NY) 58. sz. Toldi Miklós cserkészcsapat (KMCSSZ) segédtisztjeként cserkészkedett.
 

Tanulmányok
Biológus (2011) illetve biológia-földrajz tanári diplomáját (2015) az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte. Egyetemi évei alatt, 6 éven keresztül, aktív tagja volt a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumnak. 2012-ben egy fél éves ösztöndíjat nyert a vestjylland-i népfőiskolára Dániába. Három év hazai munkavégzést követően, 2017-2018 között a Calasanctius Training Program keretében az Egyesült Államokban Organizational Leadership diplomát szerzett a buffaloi Medaille Collegeban. A 15 hónapos mesterképzés alatt átfogó ismereteket szerezett a szervezetfejlesztés és vezetéstudomány különböző területein. Felsőfokú borbíráló (WSET-III) illetve bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus (Villány) képesítéssel rendelkezik.
 

Munka
Egyetemi tanulmányai alatt CSR-koordinátorként kezdett dolgozni a Tigra Computer- és Irodatechnikai Kft.-nél, ahol 2016 júliusáig dolgozott. Ezzel párhuzamosan a Helyi Kisközösségek Nonprofit Kft. forrásfejlesztője volt, ahol a Kisközösségi Program kutatómunkájához szükséges anyagi források megteremtése mellett szervezetfejlesztői feladatokat is végzett. 2014-2016 között a Management by Jesus vezetői szemináriumok szervezője volt, Kiss Ulrich, jezsuita szerzetes asszisztenseként.
 

Kádár Cecília csst. (608.) hálózat- és szervezetfejlesztési vezető

“Lelkesedem minden olyan munka iránt, amely valamilyen kapcsolatban áll a tapasztalati tanulással, az élménypedagógiával, a közösségépítéssel, az erőszakmentes kommunikációval, a konfliktuskezelési módszerekkel, a tanuló szervezetekkel, a kompetenciafejlesztéssel, a változásirányítással vagy a stratégiai tervezéssel.”
 

Cserkészet
Cserkészek között “Cilinder” néven is ismert, 1999 óta a szekszárdi 608. sz. Schola Caritatis cserkészcsapat tagja. 1999-ben szerzett őrsvezetői képesítést, majd 2005-ben segédtiszti képesítést a VI. cserkészkerületben, 2006-ban elvégezte a Kiscserkészvezető-képzőt. Csapatában volt őrsvezető, rajparancsnok és csapatparancsnok-helyettes. 2003-tól 2007-ig a pécsi ŐVK kiképzője, 2008-2009-ben ST-kiképző Pécsett, majd a 22/B és 23/C kagylós STVK-ban.
 

Tanulmányok
A Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdasági mesterdiplomát menedzsment-tanácsadás szakirányon, majd tanítói oklevelet. Elvégezte az Élményakadémia Essence of Experience trénerképzőjét, és az Outward Bound Romania ipari alpinista képzőjét. A cserkész ejtőernyős szakág alapítótagja. 2018-ban végzett hittanár mesterszakon a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán, jelenleg az ELTE-PPK neveléstudományi mesterszakán vannak folyamatban intézményfejlesztési tanulmányai. A Magyar Pszichodráma Egyesületben felsőfokú vezetőképzésbe jár, önismereti csoportot vezet.
 

Munka
Volt napközis nevelő és némettanár a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában, pedagógiai fejlesztő munkatárs a Magyar Cserkészszövetség X. cserkészkerületében, check-in agent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hittanár a Pécsi Egyházmegyében, jelenleg pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében.

Rovat: