Cserkészek a dzsungelben

Beküldte kommunikacio - 2018. április 17., 12:16

Sikeres casting után vasárnap megtartották az első olvasópróbákat A dzsungel könyve magyar musical cserkész szereplői, közel harmincan voltak. Jövő vasárnap folytatják a munkát. Eddig már két alkalommal bebizonyosodott, hogy a próbafolyamatok során összekovácsolódik a csapat, élő közösséget formál, az előadás pedig egy hatalmas élmény a benne résztvevőknek. Ideális kósza/vándor program!

Először 2007-ben a Gospelt, 2013-ban az István, a királyt adták elő a gyerekek. A kezdeményezés mindhárom esetben a 148-as krisztinavárosi Nagyboldogasszony Cserkészcsapattól érkezett, de a „társulat” nyitott, bárhonnan jöhettek a gyerekek együtt játszani, ami erősítette a csapatokon átnyúló kapcsolatokat is. Ez utóbbi esetben a cserkészek A dzsungel könyvét a 148-as újjáalakításának 30 éves évfordulója alkalmából készülnek előadni 2019. február 3-án egy alkalommal, zártkörű előadás keretében Budapesten, a MOM Kulturális Központban. A szervezők ezt követően két vidéki helyszínre is el kívánják juttatni az előadást, melynek megvalósulását a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

Réder Kristóf csst. (148.), a darab rendezője válaszolt kérdéseinkre:

MCSSZ: A kósza/vándor korosztály számára ez megtartó erejű program lehet?

RK: Rengeteg visszajelzést kaptunk az elmúlt években. Például az István, a király akkora hatással volt a fiatalokra, hogy többen visszatértek a csapatuk életébe. Ami ugye onnan indult, hogy eljövök énekelni, táncizni egyet… 2013-ban volt egy fiatal csapat, akik akkor voltak 8-10 évesek, behívtuk őket táncosnak. Azóta ők 13-15 évesek lettek, és megjelentek a mostani castingra, mert akkora élmény volt nekik az István, a király, hogy szeretnének valami kis szerepet kapni A dzsungelben is.

MCSSZ: Cserkészesítve lesz majd a történet?

RK: Nem, inkább úgy mondanám, hogy ez egy mese gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A produkció megvalósítói egy mai, modern koncepciót képzeltünk el. A történet archetípusokról szól, olyan emberekről, akik állatbőrbe bújva testesítenek meg emberi tulajdonságokat. Olyan karaktereket képzeljünk el, amilyenekkel a mindennapi életben is találkozunk, hiszen a mese is példákon keresztül mutatja be az emberi tulajdonságokat, mindeközben megismerjük Maugli felnövés-történetét. Elmondjuk, hogy lesz egy gyerekből felnőtt, miként talál rá saját identitására.

További információk: Goda Márton Áron csst. (148.), produkciós vezető. email: goda.marton.aron@cserkesz.hu

 

Rovat: