Bogáncs VTK #1

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 14:10

A Bogáncs Őrsvezető Vezetőképző és a V. Dél - Alföldi Cserkészkerület már sokadik éve köti össze a Táborkapu Próba hétvégét a kerületi őrsvezetőknek szóló Vezetői Továbbképzéssel. Mivel idén a Vajdasági Magyar Cserkészszövetséggel és az országban működő adventista csapatok részvételével közösen szervezték az őrsvezetőképzést, így a mostani hétvégére nemcsak Csongrád és Békés megyéből, hanem az ország egész területéről és a határon túlról is érkeztek érdeklődők, segítők Domaszékre, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házba 2018. május 11-13. között, ahol megkezdődött az őrsvezető-jelöltek próbáztatása, melyek során cserkésztudásukban elmélyülhettek és vezetői kompetenciáikban fejlődhettek.

A VTK-s programban kis és nagycsoportban beszélgettek a jelenlévő vezetők őrseiben előforduló problémákról és konfliktusokról, majd megpróbáltak közösen megoldást találni az elhangzottakra. A VTK első blokkját tréningeken alkalmazott konfliktuskezelő gyakorlatokkal zárták, ami egyrészt kikapcsolódást jelentett, mivel játékos formában, szerepjátékként mutatta be az adott konfliktushelyzetet, másrészt a gyakorlatot követő elemzés során tudatosította a résztvevőkben a problémamegoldás lépéseit és módszereit, amelyeket így könnyebben és hatékonyabban alkalmazhatnak őrseikben, csapataikban.

A délutáni VTK blokkban a gyerekek testi-szellemi-lelki fejlődésével foglalkoztak, hiszen fontos minden őrsvezetőnek, vezetőnek tisztában lennie azzal, hogy a gyerekeket milyen tulajdonságok, korosztályi sémák jellemzik. Ebben szakember, pszichológus cserkésztestvér volt a segítségükre, aki gondolkodós, játékos formában vezette rá a résztvevőket a - már tudat alatt - használt módszerekre és megfigyelt korosztályi jellemzőkre.

Rovat: