Beszámoló a 26/A STVK kiképzői felkészítéséről

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:23

2018. június 15-17. között tartották Balatonföldváron a 26/A I-X. cserkészkerületi Segédtiszti Vezetőképzés kiképzőinek a felkészítésük utolsó, nagyobb volumenű alkalmát, melyen nyolc fő vett részt. A szeptember óta tartó folyamatnak ez volt a záróeseménye, melyet a hétvége trénere, Bedekovics Péter Pál vezetett.

A kiképzők felkészítését gondosan összeállított programterv segítségével valósították meg. A programban szerepelt elméleti és gyakorlati közösségépítés annak érdekében, hogy a segédtiszt-jelöltek minél könnyebben és hatékonyabban tudják az irányításuk alá kerülő gyerekeket kisközösséggé formálni. A hétvégén fontos volt a kiképzők közti összhang erősítése is, lévén a tábor egész ideje alatt jelentősen egymásra lesznek utalva, összefogásban kell dolgozniuk, ezért harmóniára, közösségépítésre irányuló feladatokat is végeztek.

További program volt a képzésírás-workshop, a módszertani lap megírását aztán a kiképzők egymás között elemezték, kiemelve a pozitívumokat és negatívumokat.
Természetesen a szórakozás is helyet kapott a hétvégén, a fárasztó nap után balatoni fürdés következett. A vasárnapi napon pedig újabb tréner érkezett, Pótó Judit országos elnök, aki a patrónuskodásról (egyfajta mentorrendszer) tartott tréninget.

Rovat: