Subscribe to Szövetség

Szövetség

Újra Össze-Szövő!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:57

Hamarosan indul  a kárpát-medencei cserkészek legnagyobb vetélkedője, az Össze-Szövő.A tavalyi nagykárolyi sikeren felbuzdulva 2020-ban is megtartjuk az Összmagyar Szövetségi Vetélkedőt Őrsöknek, hogy a belföldi, és határon túli cserkésztestvérek összemérhessék erejüket és tudásukat. A vetélkedő végére ki fog derülni, hogy melyik 3 őrs Kárpát-medence legügyesebbje! További részletekről, regisztrációról itt olvashattok.

Forrásteremtésről szól a VI. TTK!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:54

Ha szeretnéd csapatod bevételeit növelni, érdekelne néhány trükk a sikeres pályázáshoz, foglalkozol online kommunikációval, érdeklődsz az adományszervezés iránt, akkor ez a TTK Neked szól! A korábbi forrásteremtés tematikájú képzések tapasztalatait levona és összegezve tartunk még egy alkalmat, ezúttal Debrecenben. Időpont: Dec. 6., 17:00 – dec. 8., 14:00. További részletekről itt olvashattok.

Közeledik a legújabb TTK!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 02., 20:16

A mindennapokban gyakran vagyunk szereplői vagy szemlélői konfliktusoknak, vitáknak vagy akár egyszerű baráti beszélgetéseknek. Ezek során hatással vagyunk a körülöttünk lévő emberekre, így nem mindegy, hogy a saját szempontjainkat, érdekeinket hogyan tudjuk kifejezni, képviselni, adott esetben érvelni azok helytállósága mellett. A Tematikus Továbbképzés témája ezúttal a Magabiztos fellépés – eredményes képviselet lesz. További információkról itt olvashattok.

INDABA 2019 - Tegyünk azért a jobb világért!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 02., 20:10

Tényleg jobban hagyjuk itt a világot, mint ahogy kaptuk?Tisztában vagyunk azzal, hogy vezetettjeinkre milyen kihívásokat terhelünk? Törvényünk hatodik pontját helyesen tudjuk betartani? Van-e valós társadalmi hatása a cserkészmunkánknak? Nem hiába hívtunk olyan előadókat, akik szívesen vállalják markáns véleményüket a másként gondolkodókkal vagy szkeptikusokkal szemben. Nyílt viták, kerekasztal-beszélgetések, workshopok: ez vár rátok, és persze arra dedikált szabadidő, hogy találkozhassatok egymással!

Értékesítési- és portfóliómenedzsert keresünk

Beküldte kommunikacio - 2019. október 24., 15:42

Mindened a kapcsolatteremtés? Ismered a rendezvényszervezés minden fortélyát? Vannak saját rendezvény ötleteid és azokat meg is tudod szerettetni másokkal? Szereted a kihívásokat és az új dolgokat? Akkor rád van szükségünk!
A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres „ÉRTÉKESÍTÉSI- ÉS PORTFÓLIÓMENEDZSER” munkakörben.

IV. TTK – Zöld Cserkészet

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 14:23

A cserkészetben fontosnak tartjuk az Isten-ember-természet kapcsolatokat. Erre épültek fel a tematikus továbbképzés tárgykörei és programjai. A képzés helyszínének kiválasztásánál is szempont volt, hogy minél közelebb kerülhessenek a természethez a résztvevők. Ezért esett a választás a katalinpusztai Erdei Kirándulóközpontra. A további részletekről itt olvashattok.

Kerületi Elnökségek Találkozója

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 14:18

Idén a második, a tavasszal megválasztott, friss Országos Elnökség részvételével az első Kerületi Elnökségek Találkozója zajlott le szeptember 6-7-én Dunaújvárosban. Az elnökségeken kívül két Országos Tanács-tag, és a csapatmentorok vettek részt, utóbbiak azért, hogy az Országos Elnökség által összeállított feszes programot és a szerteágazó témákat változatos moderációs technikákkal mederben tartsák. További részletekről itt olvashattok.

Vendégünk a WOSM

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 13:12

Örömmel értesítünk benneteket, hogy az MCSSZ Országos Külügyi Bizottságának kitartó munkája eredményeként sikerült meghívni a WOSM főtitkárát, Ahmed Alhendawit és a Világbizottság alelnökét, Andy Chapmant Magyarországra. Szeretnénk lehetőséget biztosítani minél többeteknek, hogy személyesen is találkozhassatok velük és feltehessétek nekik a kérdéseiteket. Ezért szervezünk egy nyitott beszélgetésre lehetőséget adó találkozót. További részleteket itt olvashattok.

Helyszín: a 433. Szent Bernát Cserkészcsapat csapatotthona.

JÖN! Scout Trail Run 2019!

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 12:57

Október 12-én várunk a Bakonyba, Királyszállásra, az első cserkész akadály futóversenyre! Legyél te is részese az első ilyen sportrendezvénynek. Eseményünk kiemelt partnere a BakonyRUN. A versenyzőket 10-99+ éves kor között több futammal várjuk.  A korosztályos besorolásokat a nevezési felületen megtalálod. A verseny teljes szabályzata elérhető a http://www.bakonyrun.hu oldalon. További információkat itt olvashattok.

Márkaerősítő kampány

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:42

Augusztus 1-én van a Word Scarf Day, amikor a cserkészek - szerte a világban - felveszik a nyakkendőjüket, így emlékezve az első, 1907-ben tartott angliai cserkésztábor nyitónapjára. Ezen a napon indult a Magyar Cserkészszövetség integrált kampánya, melyben a cserkészet értékeit kívánja megmutatni. További részletekről itt olvashattok.

III. Kötélhúzás a Szabihídon

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyár végi események is színesek voltak a cserkészek életében, hiszen a budapesti Szabadság hídon sportos életmódjukat is megmutatták: több mint százan vettek részt a Buda és Pest közötti kötélhúzásban. A Scout Bridge 2019-en az elmúlt évek tapasztalatai alapján több kisebb csoport mérettette meg magát, így kiesős rendszerben sikerült nyerteseket kihirdetni.

A Scout Bridge 2019 programot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz támogatta.

Változatos programok voltak idén nyáron is a cserkészeknél

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyári időszakban a Magyar Cserkészszövetség több fesztivál civil részlegén is megmutatta miről is szól a cserkészet. A gimnázium és egyetem ideje alatti lemorzsolódás miatt szükség van olyan vonzó programokra, amely a cserkészközösségek megmaradását szolgálják. Ilyen a Roadshow projekt. További részletekről itt olvashattok.

II. Gubacs Fesztivál a Mátrában

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:38

Egy héttel később a családosokat hívták a szervezők az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Gubacs fesztiválra, amelyet augusztus 22-25 között a Mátrafüred – Sástó kempingben tartottak. A programok között előadások, gyermekprogramok, koncertek és táncház is szerepelt. További részletekről itt olvashattok.

Scoutland – Országos Cserkésztalálkozó

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:36

Augusztusban rendezték meg a Scoutland – Országos Cserkésztalálkozót Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten augusztus 16-18. között 1300 fő részvételével. A figyelem középpontjába a környezettudatosság mellett az internetes zaklatás, és a szociális integráció került. További részletekről itt olvashattok.

Közlemény - önkormányzati választások

Beküldte kommunikacio - 2019. augusztus 28., 12:30

Kedves Cserkésztestvérek!

2019. október 13-án önkormányzati választásokra kerül sor Magyarországon. Mindenkit bíztatunk, hogy felelős állampolgárként éljen választói jogával, megfelelő tájékozódás után szavazzon az értékeinek leginkább megfelelő jelöltre.

Projektfejlesztési referenst keresünk

Beküldte kommunikacio - 2019. augusztus 02., 20:12

Részt vettél már Európai Uniós projekt(ek) megvalósításában?  Szereted a szakmai kihívásokat, és a problémákra szívesen keresel megoldást? Mindemellett szeretnél egy országokon átívelő, jó ügyet támogató projektben részt venni?

Akkor Rád van szükségünk!

 

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres EFOP 1.12.1.-17-2017-00009 „Lépj át határaidon!” című projektjéhez  „PROJEKTFEJLESZTÉSI REFERENS”munkakörben.

 

MILYEN FELADATOK VÁRNAK RÁD?

Operatív Képzés

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:39

I-X. kerület, II. hétvége

Az idén induló Operatív Képzés II. képzési hétvégéje Esztergomban, a Szent Adalbert Központban kapott helyett. A képzésen olyan fiatalok vesznek részt, akik a csapatukban első sorban a szervezői feladatokat látják el, ezzel az őrsvezetőket segítve, munkacsoport-vezetőként teljesedhetnek ki. A jelöltek hat modulból választottak maguk számára kettőt, aminek ismereteit szeretnék elsajátítani. További részletekről itt olvashattok.

Megújul a BŐK!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:38

A VIII. kerületi Őrsvezetőképző újragondolása, 3. hétvége

A BŐK megújításán dolgozók a már hagyományos parázs műhelymunka mellett közös élményeket is szereztek. Mindjárt a kezdéskor kihasználták a jó időt, és egy gyors kört tettek kenuval a Holt-Tiszán. A továbbiakban megfogalmazták azokat a rendszerező elveket, amelyek mentén az egyes hétvégék egymásra épülnek. Részletekről itt olvashattok. 

Vadonlakó cserkészek

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:37

A IV. kerületi vadonlakó szakági hétvégére a Koszonyatető melletti erdőben május 17-19 között került sor, itt építették fel a táborukat. Az első este az esti szállást, ponyvamenedékeket, illetve vacsorát készítettek. Másnap reggel zászlófelvonás után és reggelizést követően elkezdődött a hétvége legfőbb eseménye, az ehető növényismereti túra. A túra vezetője egy botanikus volt, aki bevezette a résztvevőket a természet ehető kincsestárába. További részletekről itt olvashattok.

Esélyegyenlőségi tréning

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:36

2019. június 6 és 7. között zajlott az esélyegyenlőségi tréningünk, melyet az Esélyegyenlőségi terv apropóján tartunk, melynek része volt egy VIII. kerületi városismereti séta is Gyere velünk a nyóckerbe! Rendhagyó városi séta a társadalmi párbeszédért címmel. A tréning helyszíne a Görbe Bögre Kávézó volt, majd innen indultak a résztvevők a Népszínház utcán át a Mátyás térig.További részletekről itt olvashattok.

Oldalak