Subscribe to Szövetség

Szövetség

Operatív Képzés

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:39

I-X. kerület, II. hétvége

Az idén induló Operatív Képzés II. képzési hétvégéje Esztergomban, a Szent Adalbert Központban kapott helyett. A képzésen olyan fiatalok vesznek részt, akik a csapatukban első sorban a szervezői feladatokat látják el, ezzel az őrsvezetőket segítve, munkacsoport-vezetőként teljesedhetnek ki. A jelöltek hat modulból választottak maguk számára kettőt, aminek ismereteit szeretnék elsajátítani. További részletekről itt olvashattok.

Megújul a BŐK!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:38

A VIII. kerületi Őrsvezetőképző újragondolása, 3. hétvége

A BŐK megújításán dolgozók a már hagyományos parázs műhelymunka mellett közös élményeket is szereztek. Mindjárt a kezdéskor kihasználták a jó időt, és egy gyors kört tettek kenuval a Holt-Tiszán. A továbbiakban megfogalmazták azokat a rendszerező elveket, amelyek mentén az egyes hétvégék egymásra épülnek. Részletekről itt olvashattok. 

Vadonlakó cserkészek

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:37

A IV. kerületi vadonlakó szakági hétvégére a Koszonyatető melletti erdőben május 17-19 között került sor, itt építették fel a táborukat. Az első este az esti szállást, ponyvamenedékeket, illetve vacsorát készítettek. Másnap reggel zászlófelvonás után és reggelizést követően elkezdődött a hétvége legfőbb eseménye, az ehető növényismereti túra. A túra vezetője egy botanikus volt, aki bevezette a résztvevőket a természet ehető kincsestárába. További részletekről itt olvashattok.

Esélyegyenlőségi tréning

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:36

2019. június 6 és 7. között zajlott az esélyegyenlőségi tréningünk, melyet az Esélyegyenlőségi terv apropóján tartunk, melynek része volt egy VIII. kerületi városismereti séta is Gyere velünk a nyóckerbe! Rendhagyó városi séta a társadalmi párbeszédért címmel. A tréning helyszíne a Görbe Bögre Kávézó volt, majd innen indultak a résztvevők a Népszínház utcán át a Mátyás térig.További részletekről itt olvashattok.

Gyermekvédelmi tréning - Kék Vonal

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:33

A tréning fő célja volt, hogy a Magyar Cserkészszövetség tagjai megismerjék az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény által meghatározott gyermeki jogokat, a hatályos gyermekvédelmi törvényt, a magyar gyermekvédelmi rendszer felépítését, jelzőrendszer működését és a felelős felnőttek helyét és szerepét a gyermekvédelmi jelzőrendszerben. További részletekről itt olvashattok.

Szakmai műhely

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:30

Összefogás a jövőért – Mit tehetünk közösen a hátrányos helyzetű fiatalokért?

Nyakunkon a GUBACS!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:29

Augusztus 22-25. között lesz a 2. Gubacs Fesztivál, ezúttal Mátrafüred-Sástón. Vészesen fogynak a szálláshelyek, csapjatok le az utolsókra! Kedvcsinálónak ajánljuk figyelmetekbe az egyre bővülő programkínálatot, melyet a közösségi oldalon tudtok követni. 

A fesztivált a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.

SCOUTLAND - Visszaszámlálás!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:27

Ha nem akarsz lemaradni a Scoutland-ről, regisztrálj, még mielőtt elmennél csapattáborba/ dzsemborira/ szakági programra/ vízi túrára/ vk-ba/ fesztiválozni/ családi nyaralásra/ világgá..! www.scoutland.hu/regisztracio Határidő: július 31!

Gyertek el a Szabihídra játszani!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:24

Kötélhúzás, számháború és további cserkészjátékok a forgalom elől elzárt Szabihídon július 21-én, 15-17 óráig. Csatlakozz te is, legyen a cserkészeké a Szabadság híd erre a délutánra! Hozz magaddal elegendő mennyiségű folyadékot, kulacsot, naptejet és sapit. Regisztrálni itt tudtok. További részletekről itt olvashattok.

Vision2023 — Cserkészstratégia

Beküldte sandor.viktoria - 2015. december 22., 9:31
A Cserkészmozgalom Világszervezete (WOSM) a tavalyi világkonferencián elfogadta a 2023-ig szóló cserkészstratégiát, melynek a "Vision2023" nevet adta. Ebben fogalmazódik meg mozgalmunk küldetésnyilatkozata és víziója, valamint 6 stratégiai prioritás és ezek célkitűzésekre való lebontása.

TTK_#3

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:30

Lelki nevelés a cserkészetben

A magyar dzsembori csapat V. Felkészítő hétvégéje

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:27

A XXIV. Cserkész Világtalálkozóra öt hétvégén keresztül készült fel a kiutazó 280 fős magyar kontingens (150 résztvevő, 30 önkéntes vezető és 100 önkéntes segítő). A programok fő célja volt a résztvevők és segítők számára olyan képességek átadása, amelyek hozzásegítenek az élmények teljeskörű befogadásához. Ezen kívül a résztvevők lehetőséget kapnak kapcsolatok kiépítésére a Kárpát-medence bármely részéről érkező magyar cserkészek között.

Újra cserkészek vették be a Rákóczi várat!

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:25

VIII. Tokaj-hegyaljai cserkész hadijáték és cserkésznap volt Szerencsen, 2019. április 27-én

Szent György Napok Pécsen

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:24

2019.04.26-28 között tartották a VI. kerületi Szent György Napokat, melyen majdnem 400 cserkész emlékezett meg Szent Györgyre, a cserkészek védőszentjére. Az eseményen egészen a kiscserkészektől a felnőttekig minden korosztály megtalálható volt, akiket változatos programokkal vártak a szervezők. 

Cserkész Olimpia 2019

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:17

Az V. Cserkész Olimpiát április 26-28. között tartották Jászberényben a 298. sz. Lehel Vezér cserkészcsapat vezetősége szervezésében. Idén 139 fő vett részt az eseményen. A cserkészek 9 csapatból érkeztek, ez az elmúlt évek számai alatt marad, viszont az egyes cserkészcsapatokból érkező résztvevők száma jelentősen nőtt. További részletekről itt olvashattok.

Jön a Gubacs - vár a Scoutland!

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 15:15

Örömmel adjuk hírül: elérhető a Gubacs Fesztivál jelentkezési felülete honlapunkon: http://gubacsfesztival.hu/ 

 

Hogy miért gyertek el?

1. Ezt a rendezvényt nektek, (elsősorban felnőtt korosztályú) cserkészeknek szervezzük. Jöhettek szórakozni egy cserkész eseményre, ahol nem kell plusz munkát vállalni - de lehet;

2. Elhozhatod a családodat, de a barátaidat is;

3. Jók, értékesek a programok;

4. Gyönyörű a helyszín;

5. Ingyenes;

Tavaszi elsősegélynyújtó felkészítés

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 14:58

Az MCSSZ Egészségügyi Szakága a szokásos programját május 4-5-én tartotta 15 és 18 év közötti cserkészeknek, akik elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait.

Kis ízelítő a témákból: biztonságos mozgás baleseti helyszínen, betegvizsgálat, ami biztosan eszedbe fog jutni akkor is, amikor izgulsz, újraélesztés, kis sérülések modern ellátása, égési sérülések, kullancsok. Házi patika: Mit és mennyit használhatok? Melyik problémámmal, kihez forduljak (családorvos, háziorvosi ügyelet, sürgősségi osztály, mentő: melyik mire jó), légúti idegentest, sokk.

Új projektmenedzsert köszöntünk!

Beküldte kommunikacio - 2019. június 04., 13:59

Az elmúlt másfél évben dr. Szabó Márton csst. (426.) vezette az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projektet, és projekt fejlesztési vezetője volt a másik, szintén jelenleg is futó Lépj át a határaidon! projektnek. Ezúton tájékoztatjuk a tagságot, hogy megkezdett munkáját Gregus Ilkavette át. Olvassátok el bemutatkozását, és ismerjétek meg Marci eredményeit.

Forrásteremtő munkatársat keresünk

Beküldte kommunikacio - 2019. június 03., 14:35

Mindened a kapcsolatépítés? Kreatív és lelkes vagy? Ezek mellett még leendő támogatók meggyőzése sem okoz akadályt? Igen a válaszod? Akkor Téged keresünk!

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres „FORRÁSTEREMTŐ MUNKATÁRS”pozícióban.

MILYEN FELADATOK VÁRNAK RÁD?

Oldalak