Subscribe to Szövetség

Szövetség

OE tájékoztatása a koronavírus témájában XI.

Beküldte kommunikacio - 2020. május 28., 16:41

Kedves Cserkésztestvérek! 

Ahogy múlt heti levelünkben olvashattátok, a legtöbb cserkészprogram szervezése elől elhárultak a járványügyi helyzet során előállt akadályok. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy a jövőben csak akkor jelentkezünk koronavírus-ügyben, ha rendkívüli, a cserkészmunkát közvetlenül érintő hír érkezik hozzánk. Köszönjük, hogy ebben a komoly kihívást jelentő időszakban is figyelemmel kísértétek leveleinket és reméljük, hogy munkátokat hasznos iránymutatásokkal tudtuk segíteni! 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában X.

Beküldte kommunikacio - 2020. május 22., 11:44

Kedves Cserkésztestvérek! 

A frissen megjelent 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok megtarthatóak. Ennek értelmében a táborozásra vonatkozó rész módosításával ismét közreadjuk 2020. május 20-án küldött tájékoztatónkat. 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában VIII.

Beküldte kommunikacio - 2020. május 12., 13:00

Kedves Cserkésztestvérek!

Ahogy vélhetőleg mindannyian értesültetek róla, május 4-től hatályba lépett a Budapest és Pest megyén kívül eső településeken a kijárási korlátozások enyhítése. Ezek a könnyítések jó hírként szolgálnak és reményt adnak, azonban továbbra is óvatosnak kell lennünk! 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában VII.

Beküldte kommunikacio - 2020. április 29., 19:45

Kedves Cserkésztestvérek!

A cserkészmunka legfontosabb közege az őrs - márpedig őrsgyűlést tartani úgy, hogy vezetettjeinkkel csak az online térben találkozhatunk igen nagy kihívás. Habár az interneten számos lehetőséget találhatunk, hogy miként tudunk kapcsolatban maradni, a feladat mégsem olyan egyértelmű. 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában VI.

Beküldte kommunikacio - 2020. április 17., 8:13

Kedves Cserkésztestvérek!

Túl vagyunk az első otthonmaradós hónapon. Köszönjük a múlt heti, táborozás témájában írt levelünkre született reakciókat – örömmel hallottuk a kerületekben szerveződő parancsnoki fórumok és VK-s egyeztetések hírét, valamint köszönjük a kerületek és a csapatok nyitottságát és együttműködését.

OE: 2020-as táborozás a koronavírus idején

Beküldte kommunikacio - 2020. április 08., 19:00

A fennálló járvány-sújtotta helyzetben a nyár közeledtével egyre égetőbb kérdéssé válik számunkra, cserkészvezetők számára az, hogy mi lesz a táborainkkal? Nevelési munkánk központi eleme a nyári tábor, így kiemelt figyelemmel kell lennünk az ebben a témában hozott döntéseinkre, valamint a döntéshozatal során egymásra, cserkésztestvéreinkre.

Adománygyűjtés COVID-19

Beküldte kommunikacio - 2020. április 06., 21:10

A járvány helyzet miatt az MCSSZ szeretne segíteni a rászoruló cserkésztestvéreknek. Várjuk adományozók jelentkezését!

Az elmúlt időszakban a járvány és készülő gazdasági válság rengeteg pozitívumot és segítő szándékot (is) kiváltott az emberekből, sokféle kezdeményezés indult internet-szerte.

Az OE tájékoztatása a koronavírus témájában

Beküldte kommunikacio - 2020. április 02., 10:02

Kedves Cserkésztestvérek!

Már harmadik hete maradunk otthon. Biztosan ti is érzitek, hogy ez nem is olyan egyszerű, hiszen egyre inkább kitavaszodik és egyre nehezebb nem kimozdulni. Az őrsi túrák és tavaszi portya helyett legjobb esetben is csak a kertünkből vagy az ablakunkból tudjuk élvezni a tavaszt. Komoly kihívás ez minden cserkészvezetőnek: hogyan tudjuk ilyenkor jól segíteni a ránk bízottak növekedését? 

Cilu nénit kitüntették!

Beküldte kommunikacio - 2020. március 16., 12:30

A nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott. Ebben az évben három cserkésztestvérünk is elismerésben részesült. 

Cserkészek a NEK-en

Beküldte kommunikacio - 2020. február 06., 11:11

2020. szeptember 13. és 20. között rendezik meg Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amely a Magyar Katolikus Egyház és egyben  − aktív részvételünk által − a magyar cserkészet legnagyobb eseménye is lesz az idén. Erre hívunk most Téged!

Mi is az a NEK?

Adó1% felajánlás útmutató

Beküldte kommunikacio - 2020. január 29., 14:04

Közeleg az 1% időszak!

2020. május 20-ig rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-ról, ne feledkezz meg róla!

Adó 1%-oddal egy általad választott közhasznú civil szervezetet támogathatsz. Ez neked nem kerül semmibe, csak néhány percbe, amit a felajánlásra szánsz, de a szervezeteknek bevételt jelent, amiből alaptevékenységük egy részét finanszírozhatják. Segíts nekik, legyen meg a mai napi jótetted!

Mi történik ha nem rendelkezem erről az összegről?

Legyél te a III. kerület új csapatmentora!

Beküldte kommunikacio - 2020. január 21., 15:23

Mindened a cserkészet? Szívesen megismertetnéd széles körben az MCSSZ-t és céljait?

Úgy gondolod kreativitásoddal és lelkesedéseddel más csapatok munkáját is képes lennél segíteni?

Legyél te a III. kerület új csapatmentora!

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres az EFOP 1.3.6.-17-2017-00001 azonosítószámú „Szent Imre herceg-terv” projektjéhez „REGIONÁLIS KOORDINÁTOR (csapatmentor)”pozícióban.

Mit is csinál egy csapatmentor?

Újra Össze-Szövő!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:57

Hamarosan indul  a kárpát-medencei cserkészek legnagyobb vetélkedője, az Össze-Szövő.A tavalyi nagykárolyi sikeren felbuzdulva 2020-ban is megtartjuk az Összmagyar Szövetségi Vetélkedőt Őrsöknek, hogy a belföldi, és határon túli cserkésztestvérek összemérhessék erejüket és tudásukat. A vetélkedő végére ki fog derülni, hogy melyik 3 őrs Kárpát-medence legügyesebbje! További részletekről, regisztrációról itt olvashattok.

INDABA 2019 - Tegyünk azért a jobb világért!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 02., 20:10

Tényleg jobban hagyjuk itt a világot, mint ahogy kaptuk?Tisztában vagyunk azzal, hogy vezetettjeinkre milyen kihívásokat terhelünk? Törvényünk hatodik pontját helyesen tudjuk betartani? Van-e valós társadalmi hatása a cserkészmunkánknak? Nem hiába hívtunk olyan előadókat, akik szívesen vállalják markáns véleményüket a másként gondolkodókkal vagy szkeptikusokkal szemben. Nyílt viták, kerekasztal-beszélgetések, workshopok: ez vár rátok, és persze arra dedikált szabadidő, hogy találkozhassatok egymással!

Kerületi Elnökségek Találkozója

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 14:18

Idén a második, a tavasszal megválasztott, friss Országos Elnökség részvételével az első Kerületi Elnökségek Találkozója zajlott le szeptember 6-7-én Dunaújvárosban. Az elnökségeken kívül két Országos Tanács-tag, és a csapatmentorok vettek részt, utóbbiak azért, hogy az Országos Elnökség által összeállított feszes programot és a szerteágazó témákat változatos moderációs technikákkal mederben tartsák. További részletekről itt olvashattok.

Vendégünk a WOSM

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 13:12

Örömmel értesítünk benneteket, hogy az MCSSZ Országos Külügyi Bizottságának kitartó munkája eredményeként sikerült meghívni a WOSM főtitkárát, Ahmed Alhendawit és a Világbizottság alelnökét, Andy Chapmant Magyarországra. Szeretnénk lehetőséget biztosítani minél többeteknek, hogy személyesen is találkozhassatok velük és feltehessétek nekik a kérdéseiteket. Ezért szervezünk egy nyitott beszélgetésre lehetőséget adó találkozót. További részleteket itt olvashattok.

Helyszín: a 433. Szent Bernát Cserkészcsapat csapatotthona.

III. Kötélhúzás a Szabihídon

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyár végi események is színesek voltak a cserkészek életében, hiszen a budapesti Szabadság hídon sportos életmódjukat is megmutatták: több mint százan vettek részt a Buda és Pest közötti kötélhúzásban. A Scout Bridge 2019-en az elmúlt évek tapasztalatai alapján több kisebb csoport mérettette meg magát, így kiesős rendszerben sikerült nyerteseket kihirdetni.

A Scout Bridge 2019 programot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz támogatta.

Változatos programok voltak idén nyáron is a cserkészeknél

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyári időszakban a Magyar Cserkészszövetség több fesztivál civil részlegén is megmutatta miről is szól a cserkészet. A gimnázium és egyetem ideje alatti lemorzsolódás miatt szükség van olyan vonzó programokra, amely a cserkészközösségek megmaradását szolgálják. Ilyen a Roadshow projekt. További részletekről itt olvashattok.

II. Gubacs Fesztivál a Mátrában

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:38

Egy héttel később a családosokat hívták a szervezők az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Gubacs fesztiválra, amelyet augusztus 22-25 között a Mátrafüred – Sástó kempingben tartottak. A programok között előadások, gyermekprogramok, koncertek és táncház is szerepelt. További részletekről itt olvashattok.

Oldalak