Subscribe to Szövetség

Szövetség

Az OE tájékoztatása a koronavírus témájában

Beküldte kommunikacio - 2020. március 25., 18:37

Kedves Cserkésztestvérek!

Az elmúlt héten beköszöntött az az időszak, amely új kihívások elé állította csapatainkat, őrseinket, cserkészeinket és a vezetőket egyaránt. Köszönjük mindenkinek az ebben a különleges helyzetben tanúsított felelős vezetői viselkedését! 

Az OE tájékoztatása a koronavírus témájában

Beküldte kommunikacio - 2020. március 16., 14:38

Kedves Cserkésztestvérek! 

Kihívásokkal teli időszakot élünk. A hazánkat is elérő járvány rengeteg területen érinti életünket, valamint arra kényszerít, hogy cserkészmunkánk kereteit is átgondoljuk. 

Cilu nénit kitüntették!

Beküldte kommunikacio - 2020. március 16., 12:30

A nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott. Ebben az évben három cserkésztestvérünk is elismerésben részesült. 

OE tájékoztatása a koronavírus témájában

Beküldte kommunikacio - 2020. március 11., 10:23

Kedves Cserkésztestvérek! 

Az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) okozta világjárvány veszélye az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint mára hazánkban is valóságossá vált. Védőoltás és gyógyszer egyelőre nincs, ezért a szervezet védekezőképességén múlik a betegség kimenetele. Ugyan a fiatalok nem tartoznak a kiemelten veszélyeztetettek körébe, de mások mellett családtagjaik, az idősebb rokonok igen, ezért az MCSSZ is reagál a kialakult helyzetre.

Cserkészek a NEK-en

Beküldte kommunikacio - 2020. február 06., 11:11

2020. szeptember 13. és 20. között rendezik meg Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amely a Magyar Katolikus Egyház és egyben  − aktív részvételünk által − a magyar cserkészet legnagyobb eseménye is lesz az idén. Erre hívunk most Téged!

Mi is az a NEK?

Adó1% felajánlás útmutató

Beküldte kommunikacio - 2020. január 29., 14:04

Közeleg az 1% időszak!

2020. május 20-ig rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-ról, ne feledkezz meg róla!

Adó 1%-oddal egy általad választott közhasznú civil szervezetet támogathatsz. Ez neked nem kerül semmibe, csak néhány percbe, amit a felajánlásra szánsz, de a szervezeteknek bevételt jelent, amiből alaptevékenységük egy részét finanszírozhatják. Segíts nekik, legyen meg a mai napi jótetted!

Mi történik ha nem rendelkezem erről az összegről?

Legyél te a III. kerület új csapatmentora!

Beküldte kommunikacio - 2020. január 21., 15:23

Mindened a cserkészet? Szívesen megismertetnéd széles körben az MCSSZ-t és céljait?

Úgy gondolod kreativitásoddal és lelkesedéseddel más csapatok munkáját is képes lennél segíteni?

Legyél te a III. kerület új csapatmentora!

A Magyar Cserkészszövetség munkatársat keres az EFOP 1.3.6.-17-2017-00001 azonosítószámú „Szent Imre herceg-terv” projektjéhez „REGIONÁLIS KOORDINÁTOR (csapatmentor)”pozícióban.

Mit is csinál egy csapatmentor?

Újra Össze-Szövő!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 12., 10:57

Hamarosan indul  a kárpát-medencei cserkészek legnagyobb vetélkedője, az Össze-Szövő.A tavalyi nagykárolyi sikeren felbuzdulva 2020-ban is megtartjuk az Összmagyar Szövetségi Vetélkedőt Őrsöknek, hogy a belföldi, és határon túli cserkésztestvérek összemérhessék erejüket és tudásukat. A vetélkedő végére ki fog derülni, hogy melyik 3 őrs Kárpát-medence legügyesebbje! További részletekről, regisztrációról itt olvashattok.

INDABA 2019 - Tegyünk azért a jobb világért!

Beküldte kommunikacio - 2019. november 02., 20:10

Tényleg jobban hagyjuk itt a világot, mint ahogy kaptuk?Tisztában vagyunk azzal, hogy vezetettjeinkre milyen kihívásokat terhelünk? Törvényünk hatodik pontját helyesen tudjuk betartani? Van-e valós társadalmi hatása a cserkészmunkánknak? Nem hiába hívtunk olyan előadókat, akik szívesen vállalják markáns véleményüket a másként gondolkodókkal vagy szkeptikusokkal szemben. Nyílt viták, kerekasztal-beszélgetések, workshopok: ez vár rátok, és persze arra dedikált szabadidő, hogy találkozhassatok egymással!

Kerületi Elnökségek Találkozója

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 14:18

Idén a második, a tavasszal megválasztott, friss Országos Elnökség részvételével az első Kerületi Elnökségek Találkozója zajlott le szeptember 6-7-én Dunaújvárosban. Az elnökségeken kívül két Országos Tanács-tag, és a csapatmentorok vettek részt, utóbbiak azért, hogy az Országos Elnökség által összeállított feszes programot és a szerteágazó témákat változatos moderációs technikákkal mederben tartsák. További részletekről itt olvashattok.

Vendégünk a WOSM

Beküldte kommunikacio - 2019. október 04., 13:12

Örömmel értesítünk benneteket, hogy az MCSSZ Országos Külügyi Bizottságának kitartó munkája eredményeként sikerült meghívni a WOSM főtitkárát, Ahmed Alhendawit és a Világbizottság alelnökét, Andy Chapmant Magyarországra. Szeretnénk lehetőséget biztosítani minél többeteknek, hogy személyesen is találkozhassatok velük és feltehessétek nekik a kérdéseiteket. Ezért szervezünk egy nyitott beszélgetésre lehetőséget adó találkozót. További részleteket itt olvashattok.

Helyszín: a 433. Szent Bernát Cserkészcsapat csapatotthona.

III. Kötélhúzás a Szabihídon

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyár végi események is színesek voltak a cserkészek életében, hiszen a budapesti Szabadság hídon sportos életmódjukat is megmutatták: több mint százan vettek részt a Buda és Pest közötti kötélhúzásban. A Scout Bridge 2019-en az elmúlt évek tapasztalatai alapján több kisebb csoport mérettette meg magát, így kiesős rendszerben sikerült nyerteseket kihirdetni.

A Scout Bridge 2019 programot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz támogatta.

Változatos programok voltak idén nyáron is a cserkészeknél

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:40

A nyári időszakban a Magyar Cserkészszövetség több fesztivál civil részlegén is megmutatta miről is szól a cserkészet. A gimnázium és egyetem ideje alatti lemorzsolódás miatt szükség van olyan vonzó programokra, amely a cserkészközösségek megmaradását szolgálják. Ilyen a Roadshow projekt. További részletekről itt olvashattok.

II. Gubacs Fesztivál a Mátrában

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:38

Egy héttel később a családosokat hívták a szervezők az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Gubacs fesztiválra, amelyet augusztus 22-25 között a Mátrafüred – Sástó kempingben tartottak. A programok között előadások, gyermekprogramok, koncertek és táncház is szerepelt. További részletekről itt olvashattok.

Scoutland – Országos Cserkésztalálkozó

Beküldte kommunikacio - 2019. szeptember 05., 11:36

Augusztusban rendezték meg a Scoutland – Országos Cserkésztalálkozót Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten augusztus 16-18. között 1300 fő részvételével. A figyelem középpontjába a környezettudatosság mellett az internetes zaklatás, és a szociális integráció került. További részletekről itt olvashattok.

Közlemény - önkormányzati választások

Beküldte kommunikacio - 2019. augusztus 28., 12:30

Kedves Cserkésztestvérek!

2019. október 13-án önkormányzati választásokra kerül sor Magyarországon. Mindenkit bíztatunk, hogy felelős állampolgárként éljen választói jogával, megfelelő tájékozódás után szavazzon az értékeinek leginkább megfelelő jelöltre.

Operatív Képzés

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:39

I-X. kerület, II. hétvége

Az idén induló Operatív Képzés II. képzési hétvégéje Esztergomban, a Szent Adalbert Központban kapott helyett. A képzésen olyan fiatalok vesznek részt, akik a csapatukban első sorban a szervezői feladatokat látják el, ezzel az őrsvezetőket segítve, munkacsoport-vezetőként teljesedhetnek ki. A jelöltek hat modulból választottak maguk számára kettőt, aminek ismereteit szeretnék elsajátítani. További részletekről itt olvashattok.

Megújul a BŐK!

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:38

A VIII. kerületi Őrsvezetőképző újragondolása, 3. hétvége

A BŐK megújításán dolgozók a már hagyományos parázs műhelymunka mellett közös élményeket is szereztek. Mindjárt a kezdéskor kihasználták a jó időt, és egy gyors kört tettek kenuval a Holt-Tiszán. A továbbiakban megfogalmazták azokat a rendszerező elveket, amelyek mentén az egyes hétvégék egymásra épülnek. Részletekről itt olvashattok. 

Vadonlakó cserkészek

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:37

A IV. kerületi vadonlakó szakági hétvégére a Koszonyatető melletti erdőben május 17-19 között került sor, itt építették fel a táborukat. Az első este az esti szállást, ponyvamenedékeket, illetve vacsorát készítettek. Másnap reggel zászlófelvonás után és reggelizést követően elkezdődött a hétvége legfőbb eseménye, az ehető növényismereti túra. A túra vezetője egy botanikus volt, aki bevezette a résztvevőket a természet ehető kincsestárába. További részletekről itt olvashattok.

Esélyegyenlőségi tréning

Beküldte kommunikacio - 2019. július 02., 15:36

2019. június 6 és 7. között zajlott az esélyegyenlőségi tréningünk, melyet az Esélyegyenlőségi terv apropóján tartunk, melynek része volt egy VIII. kerületi városismereti séta is Gyere velünk a nyóckerbe! Rendhagyó városi séta a társadalmi párbeszédért címmel. A tréning helyszíne a Görbe Bögre Kávézó volt, majd innen indultak a résztvevők a Népszínház utcán át a Mátyás térig.További részletekről itt olvashattok.

Oldalak