KÖNYVAJÁNLÓ

Beküldte Gyarmati Anett - 2012. november 22., 6:35
Hallottad, hogy 1934-ben Miskolc mellett Sajókápolnán szállt fel az egyik első magyar cserkész vitorlázógép a „Szöcske”?
 
Tudtad, hogy 1948 után Egerben a ciszterek irányításával „Fekete Hollók” néven titokban tovább működött a cserkészet?
 
Láttad már az 1997-ben Szerencsen előkerült Márton Lajos cserkészrajz és képeslap gyűjteményt?
 
Ha mindezt nem hallottad, nem tudtad és nem láttad, akkor van még mit tanulnod a Magyar Cserkészszövetség kalandos történetéről!


 
2012. április 24-én Szent György napján a Magyar Cserkészszövetség fennállásának 100 éves évfordulója alkalmából a Magyar Cserkészszövetség II. Kerülete (Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye) egy a maga nemében egyedül álló könyvet adott ki. A Jernei Péter által szerkesztett „Almanach” a Magyar Cserkészszövetség II. Kerületének múltját, jelenét és jövőjét mutatja be! A jubileumi évkönyv megjelenését, hosszas kutatómunka előzte meg, amelyben öregcserkészek, cserkész muzeológusok, történészek is részt vettek. A széleskörű összefogásnak köszönhetően készült el az a nagyszabású kiadvány, amely minden cserkész számára érdekes és hasznos olvasmány lehet. A könyvet felfedezni szándékozó bátor olvasó, megismerkedhet többek között, a Kerület régi és új csapataival, a miskolci regős élet kialakulásával, Bodnár Gábor munkásságával, az egri cserkészpark történetével és a szerencsi cserkészek legendás hadijátékaival. Hogy a múlt felfedezés és a jelen megismerése még izgalmasabb legyen, arról a közel 100, eddig még sehol sem publikált fekete-fehér és színes kép gondoskodik. Az egyik legérdekesebb fotón Teleki Pál látható az egri Berva-völgyi cserkésztáborban, őrsvezetők társaságában.
 
Az „Almanach” kiváló karácsonyi ajándék! Ajánlom minden cserkész és cserkészszülő számára!
 
Majorszki András
MCSSZ II. Kerület vezetőtisztje
 
Megvásárolható: 2000 Forintért
Géniusz Könyváruház
Miskolc, Széchenyi út. 107.
Szent Anna Egyházi-Könyv és Kegytárgybolt
Miskolc, Széchenyi út 2.
Herman Ottó Múzeum (Papszer)
Miskolc, Rákóczi F. u. 7.
Csodaszarvas Cserkészbolt
Budapest, Radnóti M. u. 38
Megrendelhető postán: 1800 Forintért
Majorszki András
mazandia@freemail.hu címen
 
 
 
Rovat: