Ilyen volt a "CserKészen" az életre tábor

Beküldte szerkeszto - 2012. szeptember 14., 21:43
Nézzétek meg 232 másodpercben, hogy milyen volt a zánkai "CserKészen" az életre tábor, ahol együtt sárkányhajóztak, számháborúztak és tisztelegtek a cserkészek táborozási hagyományai szerint a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, a Magyar Cserkészszövetség Erzsébet táborában.
Mint Bencze Dávid programigazgató elmondta:
"A táborozó roma fiatalok éppúgy élvezték a többi programot, mint a többi résztvevő. Együtt kirándultak, számháborúztak, sportoltak, strandoltak a többiekkel. Ugyanakkor a program során lehetőségük volt arra is, hogy egy-egy tábortűz, sárkányhajózás, bográcsban főzés erejéig külön legyenek a saját közösségükben. A táborban nemcsak a közösségi létet tanulhatták meg, hanem többek között a csomózás, tűzrakás, kézművesség mesterségét is. A cserkészvezetők arról számoltak be, hogy nagyon sok szeretetet, lelkes visszajelzést kaptak a hátrányos helyzetű gyermekektől. Nekem is öröm volt látni a sok csillogó szempárt."

Visszajelzések a táborról:
  • "Ezúton szeretném megköszönni a Cserkészszövetségnek és az Erzsébet-programnak, remek munkájukat az élményekben gazdag zánkai nyári táboruk szervezéséért, kisfiam nagyszerűen érezte magét, sok új élménnyel gazdagodott."
 
  • "Ezúton szeretném megköszönni mindenki munkáját és lelkesedését! Nagyszerű élményekkel gazdagodott gyermekem!"
 
  • "Szeretnék köszönetet mondani a tartalmas, élménydús zánkai táborban eltöltött időért a gyermekem nevében. A gyermekem nagyon jól érezte magát és a mai napig emlegeti a táborban történteket. Örülök, hogy ilyen élményekkel gazdagodhatott a lányom a nyár folyamán. Remélhetőleg a későbbiekben is találunk lehetőséget az együtt táborozásra. Mégegyszer köszönöm a közreműködést!"
 
 
Köszönjük a film elkészítéséhez nyújtott segítséget Buday Barnabásnak, Solymosi Balázs "Balunak", Csepregi Mártonnak, Bencze Dávid "Didusnak" és Techet Gábornak.
 
Rovat: