Főegyházmegyei bemutatkozás

Beküldte MCSSZ - 2013. június 16., 13:30
Solymosi Balázs (Balu), országos vezetőtiszt és Tekse Balázs, a Szövetség nevelési igazgatója június 10-én és 11-én a Veszprémi Főegyházmegye papi rekollekcióján találkozott az Egyházmegye papságával.

A rekollekciót dr. Márfi Gyula Érsek Úr vezette. Ugyanitt dr. Beer Miklós Püspök Úr cserkésztestvéri szeretettel és kézfogással köszöntötte a megjelent cserkészeket. A kezdő imádságot követően a Püspök Úr előadása előtt lehetőséget kaptunk a magyar cserkészet bemutatására. A cserkészet célja és küldetésének ismertetése, illetve a csapatok struktúrájának felvázolása után a lehetséges együttműködés került középpontba. A Főegyházmegye papsága érdeklődve hallgatta az elhangzottakat és a prezentációk után kitűnt, hogy közülük többen is látnak lehetőséget a helyi cserkészcsapatok indításának felkarolásában, vagy az egykor működő, de mára megszűnt csapatok újraszervezésében. Elhangzott, hogy ezt a munkát a Magyar Cserkészszövetség szívesen segíti a pedagógiai fejlesztő munkatársaival, a csapatalapítási összekötőkkel és pedagógus továbbképzéssel is. Az előadók hangsúlyozták, hogy a vallásosság kérdése sehol sem sérülhet. „Ha valahol azt látják az Atyák, hogy a cserkészek nem élik hitéletüket és eltávolodnak az Egyháztól, szóljanak nekünk, mert amit onnantól csinálnak, az nem cserkészet. Ha ilyen történik, akkor közbe fogunk avatkozni” – fogalmazott Balu.

Az előadások után megosztottuk elérhetőségeinket és átnyújtottuk a népszerűsítő kiadványunkat az atyáknak. Reméljük, hogy ezek a rövidke, húsz perces előadások is közelebb vittek a cserkészet megismertetéséhez és sok új csapat megalakulásában segédkezhetünk a közeljövőben.
Rovat: