Cser-KÉSZEN az Életre: jövőre is lesz

Beküldte Gajai-Kovács Anna - 2013. augusztus 01., 22:14
Turnusonként mintegy háromszáz hátrányos helyzetű gyermek juthatott el a Balatonhoz az Erzsébet-program jóvoltából a Cser-KÉSZEN az Életre pályázattal. Volt, aki most látta először a tavat és nyaralni is most volt először. Az Erzsébet-táborban öt turnusban üdülhettek az  iskolások, akikkel képzett cserkészvezetők foglalkoztak.
 
Minden táborozó részt vett sárkány- és sétahajózáson, íjászaton, arcfestésen, de számháborúztak is Zánka erdejében. A nyáron több mint 1600 hátrányos helyzetű gyermek tölthette el a szünidő egy részét hasznosan az Erzsébet-táborban, amelynek programjait a Magyar Cserkészszövetség biztosította. Az iskolásokkal képzett cserkészvezetők foglalkoztak, akik megtanították nekik, hogyan lehet tüzet rakni, csomózni, fát faragni, sátrat állítani, vagy fából és spárgából polcot építeni. A hatnapos turnusokban minden résztvevő megismerkedhetett a Balaton-felvidék nevezetességeivel is.
 
A Magyar Cserkészszövetség kiemelten fontosnak tartja a programot, mivel az Erzsébet-tábor hasznos kikapcsolódási és tanulási lehetőséget nyújt a hátrányos helyzetű gyermekeknek, és célja, hogy az ott tanult képességeket később az életben is használni tudják majd. A jó tapasztalatok és a gyerekek, illetve szüleik visszajelzése alapján jövőre is biztosan lesz cserkész Erzsébet-tábor Zánkán.

A táborokról készült saját fényképeinket Facebook-oldalunkon lehet megnézni.
 
Budapest, 2013. augusztus 1.
Rovat: