Sajtóközlemény – The Academy

Beküldte kommunikacio - 2017. október 31., 15:15

Inspiráló ötletek, jó gyakorlatok, nemzetközi tudás, cserkészmódszer – Magyország ad otthont a X. Academy Konferenciának

2017.10.27.

Fókuszba kerül a magyar cserkészek tevékenysége 2017. október 31. és november 4. között a X. Academy Konferencián Esztergomban. Az esemény célja, hogy a legfontosabb ifjúságot érintő, nemzetközileg is aktuális témákkal még több magyar és határon túli fiatal találkozhasson.

A konferencia minden évben más ország kerül megrendezésre, idén a X. Academy szervezési jogát Magyarország nyerte el. A szakmai tartalomért a nemzetközi cserkész szervezetek, a WOSM és a WAGGGS felel, a vendéglátó ország feladata pedig, hogy minden mást - szállást, utazást, szabadidős programokat, arculatot - megszervezze. A 2017-es konferencián azokra a kérdésekre keresik a résztvevők a választ, amelyek a cserkészvezetők mindennapi munkáját segítik. Így például: miként lehet a szociális média nevelési eszköz, milyen stratégiai és menedzsment feladatok adódnak egy cserkészprogram szervezésekor, vagy részt vehetnek olyan érzékenyítő programokon, amely a menekültek útját dolgozza fel a veszélyesből a biztonságosba.

„Az Academy egy olyan alkalom, ahol a rengeteg inspiráló ötlet, jó gyakorlat és kapcsolatok fénylő szentjánosbogarakként repkednek a résztvevők körül, akik ezeket összegyűjthetik, hazatérve pedig saját közösségük javára fordíthatják. Azt kívánjuk, hogy a rendezvényről úgy menjenek haza a résztvevők, hogy szívükbe zárták Magyarországot és sok jó élményt gyűjtöttek a magyar cserkészektől.” – tették hozzá a szervezők, Radics Zsuzsa és Zöllner Anna.

A rendezvény kivételes lehetőség a közösségfejlesztésre és hálózatosodásra olyan vezetők számára, akik a cserkészet nemzetközi kapcsolatain dolgoznak.

Bővebben itt: http://www.thesgacademy.eu/the-sessions/

https://www.facebook.com/ScoutGuideAcademy/

A Cserkészmozgalom Világszervezete (angolul: World Organization of the Scout Movement, röviden WOSM) a cserkészet legnagyobb nemzetközi ernyőszervezete: jelenleg világszerte 40 millió tagja van. A Cserkészlány Világszövetség (WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girl Scouts) szintén egy világszervezet, amely a világ 144 országában működik, 10 milliós tagsággal.

További információ kérhető:

email: kommunikacio@mcssz.hu

Rovat: