Pályázat - nemzeti cserkészpóló és nyakkendő

Beküldte Krenner Márk - 2020. április 01., 21:15

Kedves Cserkésztestvérek!

 

Szóljon a karantén most a kreativitásról. Ha nem tudod mit kezdj a hirtelen jött szabadidővel, szeretnél valami maradandót és nemzetközileg is elismertet alkotni, akkor Téged keresünk! Tervezd meg Te a Magyar Cserkészszövetség nemzeti cserkészpólóját és nyakkendőjét.

 

A Magyar Cserkészszövetség Országos Külügyi Bizottsága pályázatot hirdet nemzeti cserkészpóló és nemzeti cserkésznyakkendő megtervezésére!

 

Ha voltál már nemzetközi cserkészeseményen vagy láttál már videót külföldi cserkészekről, akkor biztosan feltűnt, hogy bizonyos szövetségek megjelenésükben egységesek. Táborokban, konferenciákon, külföldi portyákon ezek a delegációk, csapatok cserkészegyenruhájuk mellett azonos nemzeti nyakkendőt és pólót hordanak, melynek elsődleges célja nemzeti egységük kifejezése. A Magyar Cserkészszövetség még nem rendelkezik ezekkel, így most arra hívunk Téged, hogy légy részese a folyamatnak. Mégis hogyan?

 

Nemzeti cserkésznyakkendő megkötései:

 • zöld alapszín,

 • magyar cserkészliliom alul középen,

 • olyan elemek, amelyek a magyar nemzeti és magyar cserkész hagyományokat vagy identitást külföldiek számára is érzékelhető módon megjelenítik.

 • a nyakkendő legyen összhangban a pólóval.

Nemzeti cserkészpóló megkötései:

 • (tetszőleges színű) galléros póló,

 • olyan elemek, amelyek a magyar nemzeti és magyar cserkész hagyományokat vagy identitást külföldiek számára is érzékelhető módon megjelenítik.

 • a póló legyen összhangban a nyakkendővel.

Mire figyelj még a pályázatnál?

 • A pályázathoz mellékelj egy megvalósíthatósági tanulmányt, ami kitér a nyakkendő és póló elkészíthetőségére (alkalmazott technikák, anyagok, fenntarthatóság stb.) és a gyártási költségekre. A kiindulási darabszám 50 póló+nyakkendő lenne.

 • A készülő pályaművekhez a Magyar Cserkészszövetség arculati elemei felhasználhatók (link).

 • Pályázni mindkét ruházati elem megtervezésével (póló+nyakkendő) lehet.

 • Pályázhat bárki, aki ECSET-ben aktív státuszú. Kérünk, ne feledd az ECSET-kódodat is feltüntetni a levélben.

Az elkészült munkákat .png és tetszőleges vektorgrafikus formátumban várjuk az intercom@mcssz.hu címre.

 

Légy kreatív, engedd szabadon a fantáziád! A fenti kikötéseken túl törekedj arra, hogy vagány, izgalmas, mégis magyar darabokat álmodj meg, amiket Te és cserkésztársaid is büszkén viselnétek egy következő nemzetközi eseményen.

 

Ha kedvet kaptál, de szükséged lenne némi inspirációra, kattints IDE és nézd meg más nemzetek mit viselnek.

 

Beküldési határidő: 2020. április 30., 23:59

 

Az OKB által legjobbnak vélt beérkezett pályaműveket az országos külügyi vezető bemutatja az Országos Elnökségnek, ill. az Országos Tanácsnak, valamint előkészíti, és az OT-hez benyújtja a Ruházati Szabályzat vonatkozó módosítását.

 

A pályázat kiírói kérik a pályázók együttműködését és hozzájárulását ahhoz, hogy adott esetben az egyes pályaművekből a legjobb elemek kerüljenek összeállításra a végső javaslatban, azaz az egyes elemek a pályázók közreműködésével esetlegesen átemelésére, átalakítására, áttervezésére kerülhessenek.

 

Minden érvényesen beérkezett pályamű alkotójának kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítunk a Cserkészbazárnál, továbbá a nyertes pályázót az OKB 30.000,- Forinttal jutalmazza, mely pénzösszeget elsősorban külföldi cserkészrendezvényen történő részvétel támogatására adjuk. Amennyiben a végső dizájn több pályázat elemeit összeadva állna össze, úgy a fenti összeget egyenlő arányban osztjuk szét a felhasznált elemek alkotói között.

 

További kérdés esetén fordulj a Külügyi Bizottsághoz bizalommal az intercom@mcssz.hu email címen.

 

Jó munkát!

 

dr. Hári Márton cstj. (1019.)

országos külügyi vezető

Rovat: