48. DSK - ezúttal Magyarországon

Beküldte Csortán-Szilágy... - 2017. december 06., 12:57

Kedves Cserkésztestvérek!

Hagyomány már, hogy minden évben részt veszünk a németnyelvű cserkészek konferenciáján, a DSK-n (Deutschsprachige Konferenz), ami egy szövetségi vezetőknek szóló egy hétvégés esemény. A konferenciát évente más és más résztvevő ország (Németország, Ausztria, Liechtenstein, Svájc, Olaszország (Dél-Tirol), Luxemburg, Belgium, Hollandia, Lengyelország és Magyarország) cserkészszövetségei rendezik meg. 2019-ben ismét mi kerülünk sorra és a tervezést szeretnénk már jövő év elején elkezdeni, hogy a februári svájci DSK-n annak a körvonalait már prezentálni tudjuk, így keresünk olyan, németül jól beszélő cserkészeket és vezetőket, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezésbe. 

Várjuk a jelentkezésed, ha:

  • elmúltál már 16,
  • aktív cserkészmunkát végzel,
  • van már nemzetközi cserkésztapasztalatod,
  • és legalább B2-es szinten beszélsz németül. További angol és/vagy francia nyelvtudás előny!

Ami a várható feladatokat illeti, a jelentkezetteknek egy fél napos feladatelosztó megbeszélésen kell részt venniük, ahol többek között bemutatjuk a projektet. A feladatbeosztó után derül ki, hogy kik azok akik velünk tarthatnak a februári svájci 47. DSK-ra, így érdemes ezzel is számolni:

  • Időpont: 2018. február 23.-25. (indulás várhatóan feb. 22.-én este, hazaérkezés feb. 25. este vagy 26. reggel)
  • Helyszín: Uster, Zürich kanton, Svájc
  • A felmerülő utazási és részvételi költségeket az OKB fedezi.

A feladatelosztó megbeszélés időpontja: 2018. január 20., szombat. Határon túliaknak és adott esetben Budapesttől távol élőknek lehetőségük lesz Skypon is bekapcsolódni.

Jelentkezésed ECSET kóddal ellátott, német nyelvű cserkészönéletrajzzal és motivációs levéllel várjuk az intercom@mcssz.hu címre.

Jelentkezési határidő: 2018. január 18. 

További kérdés esetén forduljatok az OKB-hoz bizalommal!

Rovat: