Subscribe to Külügy

Külügy

EUROJAM – Vezetőségi hétvége Velencén

Beküldte kommunikacio - 2019. április 11., 20:38

2019. március 23-24. között tartották első vezetőségi hétvégéjüket a CMT, ISAT és a rajparancsnokok részvételével, melyen összesen 18 fő vett részt. Fő céljuk volt, hogy jobban megismerjék egymást és a munkacsoportokban folyó munkát, valamint hogy a csapat vezetősége felkészüljön minél jobban a III. Európai Dzsemborira. További részletekről itt olvashattok.

12. Agora 2019

Beküldte Krenner Márk - 2019. március 12., 14:31

Kedves Cserkésztestvérek!

Idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a WOSM Európai Régiójának gondozásában az Agora, mely egy igazi vándorok által, vándorok számára szervezett program, ami igazán hasznos lehet vándor vezetők számára. Hazánkat 4 fő képviselheti ezen az eseményen, akik megismerhetik a különböző országok vándor cserkészetét, és együtt gondolkodhatnak cserkészetünk fejlesztési lehetőségeiről, különös tekintettel a vándor korosztályra.

Részvétel feltételei:

Mi az a My Europe My Say?

Beküldte kommunikacio - 2019. február 25., 15:14

„A »cserkészet« kifejezés fiúk és lányok jó állampolgárrávaló nevelésének rendszere a játék révén."

(BiPi A cserkészvezető c. műve előszavában)

Moot 2021 csapatvezetői pályázat

Beküldte Krenner Márk - 2019. február 19., 13:00

A Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet a 2021-es 16. Vándorcserkész Világtalálkozón (16. World Scout Moot) résztvevő magyar csapat vezetői feladatkörére.


A magyar csapat törzsének feladatai elsősorban a résztvevők kiválogatása, a felkészülés szakmai biztosítása, a szervezőkkel való kapcsolattartás lesz. Emellett a teljes pénzügyi felelősség is a csapat vezetőjét terheli.


A tábor helye és ideje:

  • Írország

  • 2021. Július 19-28.

Tanulmányi út Amerikába

Beküldte kommunikacio - 2019. február 18., 11:34

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet a Kárpát-medencei testvérszövetségek részére. Ez 3 hónapra szóló nyári cserkészvezetői tevékenység, amelyben meg lehet ismerni a KMCSSZ munkáját, valamint vezetőképzésben részt venni.

Részletek a mellékletekben!

My Europe – My Say

Beküldte kommunikacio - 2019. február 01., 15:28

Az MCSSZ - az OKB lelkes munkájának hála - részt vesz egy, az Európai Cserkész Régió által szervezett programban. A My Europe My Say projekt célja a tudatos, felelős és aktív állampolgárrá nevelés támogatása, elősegítése. Ennek keretében Magyarországon a kósza és vándor korosztály számára a vitakultúrát fejlesztő programokat szervezünk. További részletekről itt olvashattok.

Dolgozz dél-koreai cserkészparkban!

Beküldte Hetyey Annamária - 2019. április 18., 16:14
A SAPSC (Suncheon Asia-Pacific Scout Center) ismét munkatársakat keres! A Dél-Korea déli részén, gyönyörű környezetben működő cserkészparkba fizetett segítőket várnak, körülbelül három hónapos időtartamra. A cserkészpark az észak-koreai határtól a lehető legmesszebb van, a dél-koreai emberek kedvesek és segítőkészek, a közbiztonság és a higiénia kiemelkedően jó. Az évek során már több magyar cserkész is dolgozott itt, akik mind rendkívüli élményként írták le az ott töltött időt! 

Nőnapi üdvözlet az afrikai cserkészbizottság elnökétől

Beküldte Krenner Márk - 2019. március 20., 18:04

A mai nap a világ minden táján a nőket ünnepeljük. Az Afrikai Régió Csapatának nevében küldöm jókívánságaimat és gratulációmat minden nőnek a cserkészeten belül és kívül. Anyáinknak, feleségeinknek,nővéreinknek, lányainknak-mind nagyra értékeljük az erőfeszítéseiteket amiket a társadalomért tesztek-otthon, a munkahelyen és az élet minden területén.

A Nemzetközi Nőnap arra szólít minket, hogy törekedjünk egy nemi szempontból kiegyensúlyozottabb világot teremteni. Egy olyan világ, amely a nők eredményeit ünnepli, fellép az egyenlőség nevében.

Rover 100 - Portugália

Beküldte Krenner Márk - 2019. január 22., 1:15

Kedves Cserkésztestvérek!

Szeretnéd a vándorcserkészet 100. (azaz századik) évfordulóját nemzetközi környezetben ünnepelni? Akkor itt a lehetőség, hiszen idén nyáron Portugáliában közel 1500 vándorcserkész fog együtt ünnepelni ezen alkalomból.

 

A tábor helyszíne: Aveiro, Portugália

A tábor ideje: 2019. augusztus 10-17.

Részvétel: Egyénileg, 18-22 éves kor között résztvevőként, 22 éves kor felett az IST tagjaként

A tábor díja: 150 EUR

Külügyi képzés meghirdetés 2018/19

Beküldte Krenner Márk - 2018. november 15., 22:05

Érdekel a nemzetközi kapcsolatok, szervezetek, a diplomácia világa?
Szeretsz utazni, más kultúrákat megismerni, barátokra szert tenni az egész világon?
Beszélsz idegen nyelveken, nyitott vagy és kommunikatív?
Szívesen képviselnéd Magyarországot, a magyar cserkészetet a nemzetközi porondon?
Szeretnél egy dinamikus, baráti hangulatú csapat tagjaként dolgozni cserkészetünkért?

Akkor te vagy a mi emberünk!

Elnökségi ülés után az RMCSSZ

Beküldte kommunikacio - 2018. október 15., 15:35

A Romániai Magyar Cserkészszövetség bővített elnöksége túl van egy elnökségi ülésen, ami 2018.09.28-30 között volt Hajdúszoboszlón, hogy a szövetség legfontosabb problémáira, eseményeire tudjon megoldást találni.

Felvidékiek, Délvidékiek Bugacon

Beküldte kommunikacio - 2018. július 11., 17:20

Közös tábor előtt közös képzés. 2018. június 22-24 között tartottak vezetői hétvégét öt cserkészcsapat tagjainak részvételével. Délvidékről a szabadkai 52. sz. Kosztolányi Dezső cscs., Csantavérről a 16. sz. Szilágyi Erzsébet cscs., Felvidékről az érsekújvári 7. sz. Czuczor Gergely cscs. és a kürti 22. sz. Majer István cserkészcsapat képviselői részvételével. Az igény onnan jött, hogy a két-két határon túli csapat szeretett volna egy kirándulással egybekötött vezetői hétvégét, hogy megbeszéljék és véglegesítsék a közösen szervezett nyári táborukat.

Ti ott lesztek a CEJ 2018-on?

Beküldte kommunikacio - 2018. június 12., 20:48

Magyarországon lesz idén a Central European Jamboree 2018 (#cej2018) július 28 - augusztus 4-e között a dunaújvárosi Szalki-szigeten. A közép-európai cserkésztalálkozó idei szlogenje a "Scouting on new waves", vagyis cserkészet új hullámokon. A magyarokon kívül 14 éves kortól várjuk a cserkészeket  Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból. Sok más izgalmas program mellett neves magyar zenekarok, előadóművészek lépnek fel.

Mi lesz ez?

Wonderland 2018 Azerbajdzsán

Beküldte Krenner Márk - 2018. május 25., 23:22

Kedves Cserkésztestvérek!

A Wonderland nevű táborukat évek óta megrendező Azerbejdzsáni Cserkészek Szövetsége magyar cserkészeket is vár idei nagytáborukba. A tábor előtt illetve után lehetőség van helyi családok vendégszeretetét élvezni Home Hospitality program keretében, és még jobban megismerni a helyi kultúrát, szokásokat, ételeket. Minden évben izgalmas programokkal szoktak készülni, és remek tapasztalat szokott lenni az ide ellátogató cserkészeinknek.

A tábor helyszíne: Nabran, Azerbajdzsán

​​​​A tábor ideje: 2018. július 1-8.

Kedvezményes részvétel a koreai dzsemborin!

Beküldte Krenner Márk - 2018. május 15., 19:06

Kedves Cserkésztestvérek!

A Koreai Cserkészszövetség (KSA) lehetőséget nyújt 7 európai cserkész kedvezményes részvételére, 7 különböző szövetségből, az 5. Patrol Jamboree-n. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Cserkészszövetség egy cserkésze vehet részt a táborban.
Erről a táborról korábban írtunk már itt: https://cserkesz.hu/hir/kulugy/koreai-5-nemzetkozi-patrol-jamboree-2018

A jelentkezőknek az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

12. Macedón Dzsembori

Beküldte Krenner Márk - 2018. május 11., 19:51

Kedves Cserkésztestvérek!

Hagyományaikhoz híven idén rendezi meg a Macedón Cserkészszövetség öt évente tartott nemzeti nagytáborukat. Erre nagyon sok szeretettel várnak a világ minden országából cserkészeket, így Magyarországról is. A program több, mint 100 különböző foglalkozást, tevékenységet tartalmaz, illetve kirándulási lehetőségből is akad szép számmal. Hogyha érdekelt mindig is Délkelet-Európa, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Lett Jamboree 2018

Beküldte Krenner Márk - 2018. május 02., 23:49

Kedves Cserkésztestvérek!

Készen állsz a kontinentális földrengésre, mely idén nyáron meg fogja rázni az egész világot? Az epicentrum közelebb lesz, mint gondolnád - pontosan a nemzetközi vándor és kósza dzsemborin Lettországban!

Csapatvezetői pályázat - Eurojam 2020

Beküldte Krenner Márk - 2018. március 19., 13:58

A Magyar Cserkészszövetség pályázatot hirdet a 2020-as Európai Cserkésztalálkozón (Eurojam) résztvevő magyar csapat vezetői feladatkörére.

A magyar csapat törzsének feladatai elsősorban a résztvevők kiválogatása, a felkészülés szakmai biztosítása, a szervezőkkel való kapcsolattartás lesz. Emellett a teljes pénzügyi felelősség is a csapat vezetőjét terheli.

A tábor helye és ideje:

Hongkongi cserkészek Budapesten!

Beküldte Csortán-Szilágy... - 2018. március 19., 11:25

Kedves Cserkésztestvérek!

Oldalak